Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybettiğimiz alanları yeniden yeşillendireceğiz

01.07.2022
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 bin 500 hektarlık bir alanı da maalesef bu afette kaybettik. Şimdi oraları yeniden yeşillendireceğiz. Ve yeşillendirmek suretiyle de inşallah eskiye bunu dönüştürelim diyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yaşanan sel afetiyle ilgili son durumun sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Son dönemde hakikaten çok ciddi afetlerle, felaketlerle karşı karşıyayız. Rabb'im yardımcımız olsun. Bakan arkadaşlarımız, tüm kurum kuruluşlarımız, bütün bu afetler karşısında gerek yangınlar gerek sel afetleri karşısında yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geldik, geliyoruz. İşte bu son yani Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Düzce, Sakarya ki burada da 7 şehrimiz böyle bir sıkıntıyı yaşadılar, yaşıyorlar. Fakat bunların da inşallah üstesinden geldik, geliyoruz. Ve yoğun bir şekilde kurumlarımız buradaki çalışmaları devam ettiriyor."

Artvin'de heyelan nedeniyle kaya kütlelerinin tırların üzerine düştüğünü anımsatan Erdoğan, "İşte dün yine biliyorsunuz Artvin'de Kemalpaşa'da heyelan sebebiyle de bir tırımız kayaların altında kaldı. Bir vatandaşımız orada rahmetli oldu. İki yaralımız var. Orada da yine ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

Keçiören'deki sel felaketine değinen Erdoğan, "Keçiören'deki olay yine ayrı bir afet. Tabii bu afetlerden sıfırlamak, bunlar olmaz demek, mümkün değil. Dünyanın her yerinde olduğu gibi aynı şekilde bizlerde de bu oluyor." dedi.

Orman yangınları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yangın afetinde tüm itfaiyecilerin, kurum ve kuruluşların 4,5 günde bu afeti söndürdüğünü, üstesinden geldiklerini de belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün soğutma çalışmalarını yaptılar. Ama nedir, 5 bin 500 hektarlık bir alanı da maalesef bu afette kaybettik. Şimdi oraları yeniden yeşillendireceğiz ve yeşillendirmek suretiyle de inşallah eskiye bunu dönüştürelim diyoruz. Bu zarar gören bölgeleri de özellikle genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Onun için de afet bölgeleriyle ilgili devletin yapması gereken destekler, yardımlar neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz."

KATEGORİDE ÖNE ÇIKANLAR