Tekstil mühendisliğini bırakıp motosikletiyle Türkiye’nin 81 ilini gezmeye başlayan Saliha Özkan, anlattığı hikayelerle, şehir dışında çok daha başka bir Türkiye’nin varlığına işaret ediyor.
Özkan, üniversiteyi bitirdikten sonra başladığı meslek hayatında “hayalini kurduğu yaşamı” bulamadığını fark etti ve rutin şehir hayatını bırakarak motosikletiyle Türkiye’yi ve dünyayı gezmeye karar verdi.
Öncelikle Nepal, Hindistan, Tayland ve Vietnam gibi birçok ülkeyi gezen Özkan, daha sonra Türkiye'nin 81 ilini, özellikle dağları, ovaları, köyleri ve tüm doğal güzellikleriyle keşfetmek için kolları sıvadı.
Motosikletiyle gerçekleştirdiği yolculuktaki hikayelerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Özkan, milyonlarca izlenen videolarıyla hem ön yargıları yıkmaya hem de binlerce insanın yaşamına dokunmaya devam ediyor.
İki yıldan fazla bir süredir devam ettirdiği aralıksız Türkiye turunda 61 şehri gezen Özkan, tecrübelerini AA muhabirine anlattı.