Tekirdağ'da bir kişinin, tükettiği içki şişelerinden ev yaptığı iddiası

Tükettiği içki şişelerinden kendisine ev yaptığı iddia edilen adamın fotoğrafları sosyal medyada çok sayıda etkileşim aldı

Sosyal medyada bir kişinin, içtiği alkollü içeceklerin şişelerini biriktirerek kendisine ev yaptığı iddiası çok sayıda kullanıcının dikkatini çekti. 

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Twitter'da sık sık parodi paylaşımlar yaparak gündeme gelen 'no context trakya' isimli hesap, "Tekirdağ'da yaşayan Hasan Gül adlı vatandaş içtiği bira şişelerinden kendine ev yaptı" iddiasında bulunarak bir fotoğraf paylaştı. İddiada bilginin kaynağına yer verilmezken, kullanıcılar çeşitli yorumlarda bulundu.

BULGULAR

Tersine tarama yöntemi kullanılarak arandığında, iddiada kullanılan fotoğrafın Anadolu Ajansı muhabiri Barış Yalçınkaya tarafından 13.09.2016'da çekildiği ve "Atık cam şişelerden bahçesine çeşme ve barbekü yaptı" haberinde kullanıldığı görülüyor. 

Yalçınkaya'nın haberine göre, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yaşayan İbrahim Eraydın Paçci, yaşadığı ilçedeki kahvehanelerden, pastanelerden, çay ocaklarından, sokaklardan ve çöplerden atık cam şişe topladığını söyledi.

Paçci, topladığı atık şişelerden bahçesine çeşme, oturak, barbekü, mağara ve soğuk hava deposu yaptığını ifade etti. 

Söz konusu paylaşımda, Tekirdağ'da yaşayan "Hasan Gül adlı vatandaşın içtiği bira şişelerinden kendine ev yaptığı" iddia edilmişti. Fakat, AA'nın haberine göre, iddiadaki kişinin adı Hasan Gül değil, İbrahim Eraydın Paçci ve Tekirdağ'da değil, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yaşıyor. İddia edildiği üzere, Paçci kendine ev değil, bahçesine hobi amaçlı çeşitli eşya ve alanlar yapmış. 

Ayrıca, AA muhabiri Barış Yalçınkaya'nın çektiği videodan alınan görüntüde, bazı atık şişelerinin gazoz şişesi olduğu da görülüyor. 

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

Tekirdağ'da bir kişinin, tükettiği alkollü içeceklerin şişelerinden ev yaptığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Fotoğraftaki İbrahim Eraydın Paçci, Erzincan'da topladığı atık cam şişelerden çeşme ve barbekü yaparak 2016 yılında Anadolu Ajansı'nın haberine konu oldu.