Türkiye'de faaliyet gösteren ecza deposunun Katar'a satılacağı iddiası

Gaye Güllü / 28.07.2023
İstanbul

Sosyal medyada ortaya atılan asılsız iddialar genellikle toplumun algısını yönetme amacıyla ortaya atılıyor. Kullanıcıların bu manipülatif bilgilerden korunması için edindikleri bilgileri farklı kaynaklardan teyit etmeleri büyük önem taşıyor.

ARKA PLAN VE İDDALAR

Bir haber sitesinde Katar Türk Ecza devini alıyor başlıklı haberler yapıldı.

Bu iddia sosyal medya kanallarında da gündem oldu.

Söz konusu iddianın ortaya atılmasından sonra bazı kullanıcılar Selçuk Ecza Deposu'nun Katar'a satılacağını öne sürdü.

BULGULAR

AA Teyit Hattı söz konusu iddiayı inceledi. Açık kaynak taraması yöntemi ile iddianın doğruluğu araştırıldı.

Söz konusu iddiaya konu olan Selçuk Ecza Deposu ile ilgili açık kaynak taraması yapıldığında, kurumun iddialar ile ilgili KAP açıklaması yaptığı belirlendi.

Yapılan açıklamada; "Söz konusu haber Şirketimiz ile tamamen ilgisiz olup, gerek Şirketimizin yetkililerinin ve gerekse hakim ortağımızın yetkililerinin, Şirketimizin hisselerinin satışı ile ilgili bir kararı ve hiçbir kişi ve kurumla görüşmesi söz konusu değildir. Bu ve buna benzer asılsız söylenti, haber ve yorumlara itibar edilmemesi, Şirketimizle ilgili bilgilerin, Şirketimizin yaptığı ve yapacağı resmi açıklamalardan takip edilmesi gerektiği hususu kamuoyuna ve yatırımcılara saygıyla duyurulur." ifadelerinin yer aldığı görüldü.

BULGU SETİ
  • Söz konusu iddiaya konu olan şirketin KAP bildirimi yaptığı tespit edildi.
  • Yapılan açıklamada, "Şirketimizin hisselerinin satışı ile ilgili bir kararı ve hiçbir kişi ve kurumla görüşmesi söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.
DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
Türk ecza deposunun Katar'a satılacağı iddiası doğru değil.