Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "ÖTV ve KDV'ye artış geliyor" dedi mi?

Teyit Hattı / 15.03.2024

Spekülasyon hedefleyen ya da ekonomik sonuçlar doğurması amacıyla ortaya atılan iddialar bir yandan sosyal medyada kullanıcıların dikkatini çekiyor, bir yandan da kamuoyunun endişelenmesine neden olabiliyor.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve haber kaynakları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "ÖTV ve KDV'ye artış geliyor dediği" iddiasını ortaya attı.

İddia, farklı hesaplar tarafından dolaşıma sokularak sosyal medyada gündem oldu, onbinlerce kişi tarafından görüntülendi.


BULGULAR

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında öne sürülen iddianın doğru olmadığı açıklandı. 

DMM tarafından yapılan yazılı açıklamada, 

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Bahse konu toplantıda Bakan Şimşek'in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV'de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemelidir." ifadelerine yer verildi.

BULGU SETİ
  • İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında öne sürülen iddianın doğru olmadığını açıkladı. 
DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
Hazine ve Maliye Bakan'ı Mehmet Şimşek'in "ÖTV ve KDV'ye artış geliyor dediği" iddiası gerçeği yansıtmıyor.