Fotoğraf, cezaevinde intihar eden 'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından İlker Gönen'i mi gösteriyor?

Gaye Güllü / 04.02.2025
İstanbul

'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından İlker Gönen'in, tutuklu bulunduğu cezaevindeki hücresinde intihar etti. Sosyal medyada Gönen'e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ise tartışmalara konu oldu.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Antalya'nın merkez Döşemealtı ilçesindeki kapalı cezaevinde tek kişilik hücrede tutulan İlker Gönen, 1 Şubat 2025'te intihar notu bırakarak yaşamına son verdi. İstanbul'da defnedilen Gönen'e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ise kısa sürede gündem oldu. 

Haber sayfalarında İlker Gönen'e ait olduğu paylaşılan farklı fotoğraflar da kamuoyuna servis edildi.

BULGULAR

İlker Gönen'e ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf, Google, Yandex ve Yahoo gibi arama motorlarına tersine görsel arama yöntemi ile tarandı. Fotoğrafın geçmiş dönemlerde 'Yenidoğan Çetesi' elebaşlarından olmakla yargılanan Fırat Sarı ile ilgili açıklamalarda da gündeme geldiği görüldü.

Fotoğraftaki kişinin tutuklanmadan 10 ay önce katıldığı YouTube programında da görülen 'Yenidoğan Çetesi' sanığı Fırat Sarı olduğu anlaşılabiliyor.

BULGU SETİ
  • Fotoğrafın 'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından Fırat Sarı'ya ait olduğu tespit edildi.
DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
"Fotoğrafın cezaevinde intihar eden 'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından İlker Gönen'e ait olduğu" iddiası doğru değil.