Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,331.55
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,500.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Şehit Bozkurt'un annesi: Beni iyileştirin, darbecilere karşı koymak için tekrar gideyim

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen Fuat Bozkurt'un annesi Sebahat Bozkurt, "İlk vurulduğu sırada oradan ya bakan ya da milletvekili geçiyormuş. Onlara demiş ki 'Beni iyi edin, ben tekrar gideyim." dedi.

15.07.2018 - Güncelleme : 15.07.2018
Şehit Bozkurt'un annesi: Beni iyileştirin, darbecilere karşı koymak için tekrar gideyim

MALATYA - EMRAH GÖKMEN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini engellemek için çıktığı Ankara Kızılay'da helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen 31 yaşındaki Fuat Bozkurt'un ailesi, şehit evlatlarının gururu ve özlemiyle yaşıyor.

Ankara'da özel bir şirkette iş makinesi operatörü olarak çalışırken Kızılay'da darbe girişimi gecesi şehit düşen Fuat Bozkurt, şehadet şerbetini, inşasında çalıştığı Ankara'daki Akay Alt Geçidi'nde içti.

Şehit babası olmanın gururunu yaşayan Hasan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet diledi ancak hainlere verilen cezaları yeterli bulmadığını söyledi.

Bozkurt, evlatlarının vatan toprağı için şehit olduğunu vurgulayarak, ailesinin her ferdinin vatan nöbetinde can vermeye hazır olduğunu belirtti.

"Büyük bir şey şehitlik ama evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor"

Çocuğunun özleminin yıllar geçtikçe arttığını anlatan Bozkurt, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koymak için oğlunun dışarıya çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Çağrıyı duymuş, boy abdesti almış. Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra dışarı çıkmış. Akay Alt Geçidi'nin inşasını benim oğlum yaptı. Orada şehit düştü. Allah kimseye vermesin. Büyük bir şey şehitlik ama evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Yine de devletimizden Allah razı olsun. Mecburuz devletimize vatanımıza sahip çıkmaya. Evsiz yaşayamıyoruz, devletsiz nasıl yaşayacaksın. Savaşta sivile silah sıkılmıyor, sen kendi evladına sıkıyorsun, kansızmış bunlar."

Şehidin son sözü "Beni iyi edin, tekrar gideyim" olmuş

Şehidin annesi Sebahat Bozkurt da evladının özleminin gün geçtikçe arttığını dile getirdi.

Kalbine söz geçiremediğini ancak oğlunun ulaştığı mertebeyle de çok büyük gurur duyduğunu anlatan Bozkurt, "Allah vatanımızı, milletimizi eksik etmesin. Sonra Suriye gibi olmasın. Suriyelilerin hali ortada. Allah bizleri öyle şeylere bırakmasın. Ne mutlu ki milletimiz vatanına sahip çıkıyor." diye konuştu.

Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından oğlunun Ankara'da meydanlara çıktığını ve şehit olduğunu söyledi.

Oğlunun ilk vurulduğunda yanında bulunan arkadaşlara "Annemi arayın" dediğini öğrendiğini ifade eden Bozkurt, "İlk vurulduğunda köprünün üstüne götürmüşler. Bu sırada oradan ya bakan ya da bir milletvekili geçiyormuş. Onlara demiş ki 'Beni iyi edin, ben tekrar gideyim.' Öyle yiğit bir çocuktu evladım." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.