Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.70
BTC/USDT
69,959.00
BIST 100
9,090.07
Yaşam

Mobil uygulama ve web destekli metotlarla öğrencilerine 6 yabancı dili sevdirdi

Eskişehir'de, derslerinde farklı ve yenilikçi yöntemler kullanan öğretmen Baştürk, öğrencilerine küçük yaşlarda İngilizce, Sırpça, Arapça, Portekizce, İspanyolca ve İtalyancayı sevdirdi.

Deniz Açık  | 20.11.2019 - Güncelleme : 20.11.2019
Mobil uygulama ve web destekli metotlarla öğrencilerine 6 yabancı dili sevdirdi Fotoğraf: Deniz Açık /AA

Eskişehir

Eskişehir'de, Mehmet Gedik Ortaokulunda 7 yıldır görev yapan İngilizce öğretmeni Selda Kul Baştürk, geliştirdiği Erasmus+ ve eTwinning projeleriyle öğrencilerinin farklı yabancı dillerle etkileşim içinde olmasını sağlıyor.

Eğlenceli ve etkin şekilde yabancı dil öğretmek için "eğitimde mobil uygulamalar", "code.org" ile "kodlama" kurslarına da katılan Baştürk, derslerinde kitap dışında web ve mobil uygulamalar gibi farklı materyalleri kullanıyor.

Baştürk, AA muhabirine, geçen eğitim öğretim yılında yürüttüğü 5 eTwinning projesiyle "kalite etiketi" kazandığını söyledi.

"Farklı materyaller kullanarak öğrenimde çeşitliliği artırıyorum"

Öğrencilerinin projelere dahil olmasının, yabancı dil konusunda etkileşimli çalışmalarını sağladığını belirten Baştürk, şöyle devam etti:

"Derslerde farklı web araçlarını kullanarak öğrencilerin kağıt, kalem, kitap ve defter dışında çeşitli eğitim materyalleriyle tanışmasını sağlıyorum. Mobil uygulama kullanmalarını da destekliyorum. Yabancı dil eğitimine farklı materyaller kullanarak öğrenimde çeşitliliği artırıyorum. Öğrencilerin farklı dillere ilgilerinin arttığını fark ettim. 'Teach Me Your Languange' adını verdiğimiz projeyle de İngilizce dışında Sırpça, Arapça, Portekizce, İspanyolca ve İtalyancada basit selamlaşma kalıplarını öğrenmelerini sağladık."

Baştürk, Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde eğitimde farklılık oluşturarak başarılı çalışmalara imza atan öğretmenler arasında kendisine yer vermesinden duyduğu mutluluğu getirdi.

Başkentte, pazar günü Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek etkinliklere katılacağını anlatan Baştürk, "24 Kasım'da Eskişehir'i ve okulumu Ankara'da temsil edecek olmam gurur verici." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.