Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,219.16
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

İstanbul Gençlik Festivali'nde 'Zemin İstanbul' ilgi görüyor

İBB'nin 3. İstanbul Gençlik Festivali'nde tanıttığı 'Zemin İstanbul' yoğun ilgi görüyor.

03.05.2018 - Güncelleme : 03.05.2018
İstanbul Gençlik Festivali'nde 'Zemin İstanbul' ilgi görüyor

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın 3. İstanbul Gençlik Festivali'nde tanıttığı "Zemin İstanbul" yoğun ilgi görüyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı Uysal'ın Türkiye'de ilk kez hayata geçirdiği "Living Lab-Yaşam Merkezi" projesi, "Zemin İstanbul" adıyla İstanbul geneline tanıtılıyor.

"Zemin İstanbul", fikrini gerçekleştirme imkanı bulamayan girişimcilere teknoloji ve araştırma laboratuvarı hizmeti verecek ve ilk olarak Şişhane Metro İstasyonu'nda kurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Müdürlüğü, Uysal'ın Başakşehir'de gerçekleştirdiği yaşam merkezi projesinden ilham alarak "Zemin İstanbul" projesini yaygınlaştırıyor.

Bu kapsamda "Fikrin varsa zemin hazır" sloganıyla girişimciliğin ve yenilikçiliğin yeni adresi olacak proje, yaratıcı fikir sahibi girişimcilere ve küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak.

İstanbul ile ilgili projesi olan girişimciler aranıyor

Açılışı gerçekleştirilen 3. İstanbul Gençlik Festivali'nde tanıtılan ve Zemin İstanbul'un sunduğu fırsat ve merkezin faaliyetleri hakkında bilgilerin sunulduğu stant, festival alanını dolduran gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Stantta yapılan tanıtımda, şehir bilimi konusunda projesi olanların Zemin İstanbul'da yerini almak için 15 Haziran'a kadar "www.zeministanbul.org.tr" adresinden başvuru yapabilecek.

Yapılan başvurular; İBB, İTÜ, YTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler ile özel sektörden CEO'ların oluşturduğu jüri tarafından değerlendirecek.

Seçilen 20 kişi, projesini gerçekleştirmek üzere Şişhane Zemin İstanbul'da yerini alacak.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.