Yaşam

İlçede kurdukları fabrika ile sanayinin yükünü taşıyan paletleri üretiyorlar

Samsun'un Havza ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan iki ortak, kurdukları fabrika ile 30 kişiyi istihdam ederken,ürettikleri yük taşımada kullanılan ahşap paletlerle Türkiye genelinde birçok sanayi kuruluşunun ihtiyacını karşılıyor.

Özgür Uyaroğlu  | 01.08.2022 - Güncelleme : 02.08.2022
İlçede kurdukları fabrika ile sanayinin yükünü taşıyan paletleri üretiyorlar

Samsun

Samsun'un Havza ilçesinde yatırım yapan iki ortak, kurdukları fabrika ile hem istihdam sağlıyor hem de ürettikleri yük taşımada kullanılan ahşap paletlerle Türkiye genelinde birçok sanayi kuruluşunun talebine karşılık veriyor.

Girişimci Temel Erkan ve Yahya Şenkal, hava, deniz ve kara ulaşım ağına yakınlığı nedeniyle gün geçtikçe gördüğü talep artan Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaptıkları yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırımla, ilk etapta 30 kişiye iş imkanı sundu.

Toplam 3 bin metrekare kapalı üretim alanına sahip fabrikada talep doğrultusunda günde bin 500 palet üreten Erkan ve Şenkal'ın hedefi üretimle birlikte çalışan sayısını da artırmak.

İlçe için üretime başladılar her yerden talep gelmeye başladı

Fabrika ortaklarından Temel Erkan, AA muhabirine, piyasada oluşan talep doğrultusunda ahşap palet üretimi işine girdiklerini söyledi.

Fabrikayı tamamen öz kaynakları ile kurduklarını anlatan Erkan, şöyle devam etti:

"Ortağım ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde piyasada ciddi bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bunun üzerine palet üretimine karar verdik. Havza OSB ulaşım imkanları bakımından merkezi bir konumda olduğu için burayı tercih ettik. Öncelikli hedefimiz Havza OSB'de üretim yapan fabrikalardı ama birçok ilden gelen talepler ile birçok yere palet göndermeye başladık. İşletmemizi tamamen öz kaynaklarımız ile kurduk ve yaklaşık 2 milyon dolara mal oldu." dedi.

Erkan, özellikle sanayinin yoğun olduğu illerden talep geldiğini aktardı.

Ortaklardan Yahya Şenkal ise ülkenin büyük, küçük demeden yapılacak yatırımlarla büyüyeceğini ifade ederek, "Şu an imalatta 28 kişi istihdam ediyoruz. Toplam 30 kişi çalışıyor. Tam kapasite çalıştığımızda 60 kişi çalışan sayısına ulaşacağız. İnşallah birkaç ay içinde bu sayıyı bulacağız. Fabrikamız iki ay önce imalata başladı. Tam kapasiteye ulaştığımızda günlük 3 bin 500 ila 4 bin palet üretimini yakalayacağız inşallah." diye konuştu.

Her firmadan farklı ölçülerde palet talebi geldiğini anlatan Şenkal, talepleri en iyi şekilde karşılamaya çalıştıklarını, hedeflerinin daha çok insana iş imkanı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın