Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik: Alınan bu yaptırım kararı kabul edilemez nitelikte

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, ABD Hazine Bakanlığının iki bakana yönelik yaptırım kararı hakkında, "Alınan bu yaptırım kararının kabul edilemez nitelikte olduğunun bilinmesini isteriz." dedi.

Handan Güneş  | 02.08.2018 - Güncelleme : 02.08.2018
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik: Alınan bu yaptırım kararı kabul edilemez nitelikte

Istanbul

İSTANBUL

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile ABD arasında 90 yıllık birikime dayanan ikili ilişkilerin karşılıklı kültürel ve ekonomik temasların etkisiyle güçlendiğini, zamanla ortak Batı değerlerine ve jeo-stratejik temellere dayanan bir müttefikliğe dönüştüğünü aktardı. 

Bilecik, şunları kaydetti:

"İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi boyunca değişmeyen en önemli unsursa stratejik müttefikliğin bir gereği olarak diplomatik ve kültürel diyalog yoluyla ortak sorunların çözülmesi ve aklıselimin her kırılma riski anında galip gelmesi olmuştur. ABD hükümetinin, iki ülke arasında yaşanan son diplomatik sorun karşısında almış olduğu yaptırım kararı, söz konusu stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılamaz seviyede bozulması tehlikesini doğurmuştur. Alınan bu yaptırım kararının kabul edilemez nitelikte olduğunun bilinmesini isteriz."

Bilecik, TÜSİAD olarak, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin diyaloğu ve diplomatik teamülleri temel alan yapıcı bir yaklaşım çerçevesinde onarılmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Muhabir: Handan Güneş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın