Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.30
BTC/USDT
70,580.00
BIST 100
9,088.70
Gündem

Türkiye, Ukrayna'nın egemenliğine verdiği desteği yineledi

Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakının 5. yılında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi.

Tuğçenur Yılmaz  | 16.03.2019 - Güncelleme : 16.03.2019
Türkiye, Ukrayna'nın egemenliğine verdiği desteği yineledi

Ankara

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin 5 yıl önce bugün düzenlenen gayrimeşru bir referanduma dayanarak, Rusya Federasyonu tarafından uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak edildiği hatırlatıldı.

"Bu vesileyle, bu eylem neticesinde meydana gelen fiili durumu tanımadığımızı yineliyor ve Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği teyit ediyoruz." ifadesi yer alan açıklamada, Kırım'ın yerli halkı Kırım Tatar Türklerinin durumunun Türkiye için öncelikli yerini korumaya devam edeceğinin altı çizildi.

Açıklamada, "Türkiye, Kırım Tatarlarını tarihi vatanları Kırım'da, kendi kimliklerini muhafaza ederek, güven ve huzur içinde yaşamalarını teminen desteklemeyi sürdürecektir." değerlendirmesine yer verildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın