Dolar
32.53
Euro
34.94
Altın
2,330.57
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,496.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

"Tenimizin rengi ayrı olsa da terimizin rengi aynı"

105 ülkeden 154 konfederasyon ve 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu, "Tenimizin rengi ayrı olsa da terimizin rengi aynı" teması ortaya konularak küresel iş birliği çağrısı yaptı.

08.05.2018 - Güncelleme : 08.05.2018
"Tenimizin rengi ayrı olsa da terimizin rengi aynı"

İSTANBUL

İstanbul'da düzenlenen, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"nin sonuç bildirisinde, "Tenimizin rengi ayrı olsa da terimizin rengi aynı" teması ortaya konularak küresel iş birliği çağrısı yapıldı.

İstanbul'da 4-5 Mayıs'ta gerçekleştirilen "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"nin sonuç bildirisi açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, "sosyal diyalog, sürdürülebilir kalkınma ve göç, iş gücü sömürüsü, küresel rekabet, insana yakışır iş, şiddet ve taciz" gibi konular tartışıldı.

105 ülkeden 154 konfederasyon ve 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin onayladığı sonuç bildirisinde, küresel eşitsizliklere mücadele vurgusu yapıldı, "Tenimizin rengi ayrı olsa da terimizin rengi aynı" teması ortaya konularak küresel iş birliği çağrısında bulunuldu.

Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulanan bildiride, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı kınandı, küresel eşitsizliklere karşı mücadele, sosyal diyaloğun artırılması ve emek temsilcilerinin birleşmesi çağrısı yapıldı.

Sonuç bildirisinde, "Güçlü Filistin halkının özgürlük için verdikleri mücadelede dayanışmamıza devam ediyoruz. Özgürlüğünü hiç kimse inkar edemez. Kudüs Büyükelçiliği'nin transferi şeklindeki Amerikan yönetiminin kararına karşı duruyoruz" denildi.

Brezilya'da tutuklanan Eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva için de "Lula politik bir mahkumdur ve ivedilikle serbest bırakılmasını ve Brezilya halkı için demokrasinin yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.