Dolar
32.47
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Demokrasimizi sandıklara giderek koruyacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "24 Haziran'da bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi sandıklara giderek koruyacağız." dedi.

27.05.2018 - Güncelleme : 27.05.2018
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Demokrasimizi sandıklara giderek koruyacağız Fotoğraf: AA/Serhat Zafer

SİVAS

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki temasları kapsamında ilk olarak AK Parti İl Başkanlığında basına kapalı gerçekleşen "İlçe Teşkilatlarıyla Buluşma Toplantısı"na katıldı.

Daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'na geçen Yılmaz, 24 Haziran'daki seçimlere değinerek, bu tarihten sonra millet iradesinin uygulamaya geçeceğini söyledi.

Bu seçimlerin devletin bekası, milletin birliği ve bütünlüğü, ülkenin bağımsızlığı için hayati önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "24 Haziran'da bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi sandıklara giderek koruyacağız. Yeniden büyük Türkiye'nin inşası, güçlü bir hükümete ve güçlü bir liderliğe bağlıdır." dedi.

Yılmaz, bu seçimlerin ülkedeki güven ve istikrarın kurumsal hale gelmesini sağlayacağını dile getirerek, "Lider ülke Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile güçlü, etkin ve demokratik yönetime kavuşacaktır. Bugün Anadolu insanının hakkını, hukukunu ve demokratik kazanımlarını savunan parti AK Parti'dir. İnsanımızın dişiyle, tırnağıyla, canı pahasına bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgülükleri bugüne kadar savunduk, bugünden sonra da hep birlikte savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"24 Haziran seçimlerini tüm dünya yakından izliyor"

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla beraber gündemi belirlenen, iç ve dış siyaseti bazı mahfiller tarafından idare edilen bir ülke olmaktan çıktığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"24 Haziran seçimlerini tüm dünya yakından izliyor. 7 düvelin çağdaş versiyonları istiyorlar ki Türkiye tökezlesin ve tam bağımsızlık iddiasından vazgeçsin, eskiden olduğu gibi bazı merkezlerden gelen politikaları uygulasın. 24 Haziran'da AK Parti'yi yeniden ve güçlü bir şekilde iktidara getirin ki Türkiye tam bağımsız politikaları uygulamaya devam etsin, Kudüs, Filistin, Saraybosna sevinsin."

Konuşmanın ardından 27. Dönem AK Parti Sivas milletvekili adayları Habip Soluk, Semiha Ekinci, Rüstem Yüce ve Yaşar Sayan, partililere tanıtıldı.

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.