Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.08
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,847.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Meteorolojiden kar yağışı ve zirai don uyarısı

İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde 16 Mart Pazartesi gününden itibaren kuvvetli kar yağışı ve bazı bölgelerde zirai don bekleniyor.

Merve Özlem Çakır, Ayşe Yıldız, Sagip Sezginer  | 15.03.2020 - Güncelleme : 15.03.2020
Meteorolojiden kar yağışı ve zirai don uyarısı

Ankara

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların 16 Mart Pazartesi gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. 

Bu bölgelerde salı ve çarşamba günleri de aralıklarla kar yağışlarının devam etmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte pazartesi gününden itibaren, Trakya, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşanların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Zirai donun etkisi 20 Mart'a kadar sürecek

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde zirai don beklendiği, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının önem arz ettiği kaydedildi. 

Zirai donun etkisini, 20 Mart sabah saatlerine kadar sürdüreceği belirtildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, 16 Mart Pazartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Salı ve çarşamba günleri de aralıklarla kar yağışlarının devam etmesi beklenen bölgede, vatandaşlardan ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Karadeniz'in iç kesimleri için zirai don uyarısında bulunuldu ve çiftçiler, gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı. 

Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta için kuvvetli zirai don uyarısında bulunuldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte 16 Mart Pazartesi gününden itibaren Burdur, Isparta genelinde, Muğla ve Antalya'nın iç kesimlerinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don beklendiği belirtildi.

Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, zirai donun etkisinin 20 Mart'a kadar süreceği bildirildi. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 ilde zirai don uyarısında bulunuldu

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15-20 Mart arasında Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da don olayının etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların don olayına karşı gerekli tedbir alması istendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın