Dolar
32.57
Euro
34.93
Altın
2,317.31
ETH/USDT
3,142.50
BTC/USDT
64,212.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Mardin'de lise öğrencileri harçlıklarıyla İdlib'de 6 briket ev yaptırdı

Öğrenciler topladıkları yardımı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki kamplarda zor şartlarda kalan sivillere briket ev yaptırılması için bağışladı.

Halil İbrahim Sincar  | 07.04.2021 - Güncelleme : 07.04.2021
Mardin'de lise öğrencileri harçlıklarıyla İdlib'de 6 briket ev yaptırdı

Mardin

Mardin'de lise öğrencileri biriktirdiği harçlıkları ile Suriye'nin İdlib kentinde 6 briket ev yaptırdı.

Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, öğretmen ve velilerin de desteğiyle yardım kampanyası başlattı.

Okul müdürü Mehmet Ali Gümüş, birçok sosyal projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerinin Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmadığını dile getiren Gümüş, "Sınır komşumuzda kardeşlerimiz soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor. Onlara hem giyecek hem de konaklamaları için yardım çalışması içerisine girdik. Çalışmaya başlarken acaba bir, iki ev olur mu diye düşünürken, çok şükür 6 briket ev yaptırdık." dedi.

Gümüş, öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, onların özverili çalışmaları neticesinde bu hayra vesile olduklarını ifade etti.

Yardımların ulaşmasında emek veren İHH'ye da teşekkür eden Gümüş, bu hizmetlerin hiçbir zaman eksilmemesi temennisinde bulundu.

Gümüş, ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı kampanyası da başlattıklarını aktararak, hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın