Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.00
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,109.91
Gündem

Irak'ın kuzeyi ve Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-3 Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyinde 2, Mardin'in Derik ilçesi kırsalında jandarmanın düzenlediği operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Muhammed Nuri Erdoğan, Muhammed Ali Toruntay  | 17.12.2019 - Güncelleme : 17.12.2019
Irak'ın kuzeyi ve Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, "Pençe-3 Harekatı kapsamında Irak'ın Haftanin bölgesinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK'lı terörist, düzenlenen hava destekli operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında ise iç güvenlik operasyonları kapsamında Mardin'in Derik ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı Komando ve Jandarma Özel Harekat timlerince yapılan operasyonda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı

Mardin'in Mazıdağ ve Derik ilçelerine bağlı 2 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Mazıdağ ilçesinin Konur, Derik ilçesinin Çayköy mahalleleri dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi, silah ve sığınaklarda bulunan diğer malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonun, bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlendiği ifade edilen açıklamada, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince dün saat 23.00 itibarıyla Mazıdağı ve Derik ilçeleri kırsalında Konur ve Çayköy mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu yasağa vatandaşların uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." denildi.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın