Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kayseri ve Erzincan'dan İdlib'e 43 tır insani yardım malzemesi

Kayseri ve Erzincan'dan Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine 43 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Barış Yalçınkaya  | 24.01.2020 - Güncelleme : 24.01.2020
Kayseri ve Erzincan'dan İdlib'e 43 tır insani yardım malzemesi

Erzincan

Erzincan Valiliği ve kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumların organizasyonuyla toplanan 20 tır insani yardım malzemesi, Suriye'nin İdlib kentine gönderilmek üzere yola çıktı.

Vali Ali Arslantaş, eski otobüs terminalinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardım kampanyasına her kesimin destek verdiğini söyledi.

Düzenlenen iyilik kervanında 20 tır malzemenin İdlib'e gönderileceğini ifade eden Arslantaş, "Arkadaşlarımız gece gündüz çalışmak suretiyle hem şehrimizin kendi dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle hem de dışarıdan gelebilecek yardımları koordine etmek suretiyle çok kısa sürede bu iyilik kervanını hazırladı. Bu yardımların içerisinde çocuklarımızın harçlıklarından, teyzelerimizin kefen parasına hepsinin olduğunu biliyorum. Allah mahcup etmesin." dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ise Suriye'de yaşanan insanlık dramına tüm Türkiye'nin olduğu gibi Erzincan'ın da kayıtsız kalmadığını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da Erzincan halkının büyük destekle İdlib halkına yardım yaptığını anlattı.

Konuşmaların ardından 20 tırlık yardım malzemesi dualarla İdlib'e uğurlandı.

Törene, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Hikmet Köksal, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kayseri'den 23 tır yola çıktı

Kayseri'den Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine 23 tır insani yardım malzemesi gönderildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması amacıyla Hunat Mahallesi'ndeki otoparkta tören düzenlendi. 

İl Müftüsü Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada, yardım kampanyasına Kayseri'den güçlü bir destek verdiklerini söyledi.

Hayırseverlere teşekkür eden Güven, şunları kaydetti:

"23 tırın 9'unda un, 8'inde patates, 2'sinde muhtelif gıda malzemesi, 2'sinde barınma ve kalan 2'sinde de kıyafet ile ayakkabı var. Bu 23 tırdan oluşan yardım malzemelerinin maddi değeri 1 milyon 237 bin 950 liradır. Özellikle İdlib'de bombardıman altında kalan kardeşlerimizin sınırımıza yığılmaları sonucunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın yapmış olduğu yardım çağrılarına böyle güçlü bir destek veriliyor. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."

Güven, Kayseri'den son 4 yılda Suriye'ye 566 tır yardım gönderildiğini sözlerine ekledi. 

Programda, dua edilmesinin ardından insani yardım malzemesi taşıyan 23 tır yola çıktı. Törene, Vali Şehmus Günaydın ve Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık da katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın