Gündem

İHH 30 bin kişiye kış yardımı ulaştıracak

İHH İnsani Yardım Vakfı, kış çalışmaları kapsamında "Sıcacık Bir İyilik" sloganıyla yürüteceği yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerinde, yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştıracak.

03.12.2018 - Güncelleme : 03.12.2018
İHH 30 bin kişiye kış yardımı ulaştıracak

İSTANBUL 

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yürütülecek çalışmalar kapsamında zorlu geçen kış aylarında, savaş nedeniyle evsiz kalan ve çeşitli hastalıklarla mücadele eden insanlara iyilik eli uzatılacak.

Dondurucu soğukla mücadele eden insanların mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölümle mücadele ettiği belirtilen açıklamada, ihtiyaç sahibi insanların elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı olduğu hatırlatıldı.

Kuruşulunun 26. yılında İHH İnsani Yardım Vakfı, kış çalışmaları kapsamında yurdun dört bir yanında ve dünyada 15 ülke ve bölgede toplamda 28 bin 38 mazlum, mağdur ve muhtaca yardım ulaştıracak.

Hayırseverlerin destekleriyle İHH, ihtiyaç sahiplerine kömür, odun, yakıt, battaniye, soba, şofben ve kışlık kıyafetlerle soğuk günleri, iyilik eliyle ısıtacak.

İHH'nın 81 ilde yürüteceği faaliyetlerde 17 bin 500 kişi, yurt dışında yürüteceği faaliyetlerden ise 10 bin 538 kişi istifade edecek.

İHH'nın projeyle birlikte hedeflediği ilkelerin yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ailelerin kışı daha rahat geçirebilmeleri için yardımda bulunmak, kış yardım çalışmaları vesilesiyle Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını yaşatmak, çalışma yapılan yerlerde tespit edilen sorunlarla ilgili olarak bölgelerin yapısına uygun yeni proje alanları belirlemek, misyoner ve sömürgeci zihniyetin ülkelerde sebep olduğu/olacağı dejenerasyonu önlemek, gidilen bölgelerdeki Müslüman halklara öz güven aşılamak ve organizasyon becerilerini arttırmak, siyasi krizlerin yaşandığı coğrafyalarda istikrar ortamı oluşmasına katkıda bulunmak ve kış yardımları 2018-2019'da gidilecek ülkenin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak bölgelerdeki gelişmeleri Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaşmaktır."

Yurt dışında Afganistan, Kırgızistan, Moğolistan, Rusya (Altay Özerk Cumhuriyeti), Kazakistan, Kırım, Azarbaycan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Sırbistan (Sancak), Lübnan ve Yemen'de faaliyetlerini yürütülecek olan İHH, bütün yardım çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacak. 

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.