Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,212.95
ETH/USDT
3,592.00
BTC/USDT
70,846.00
BIST 100
8,983.57
Gündem

Doğu'da 136 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 ilde 136 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

21.01.2019 - Güncelleme : 21.01.2019
Doğu'da 136 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapalı

VAN

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 ilde 136 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 yerleşim biriminin yolunun kapalı olduğu bildirildi.

Başkale ve Gürpınar ilçelerinde kapanan yolların açılması için çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, karla mücadele ekiplerinin belirlenen noktalarda hazır bekletildiği kaydedildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Hasköy-Mutki kara yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.

Muş ve Bitlis

Muş Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, kar ve tipi sonucu il genelinde 9 köy, 22 mezra yolunun kapandığını söyledi. Şentürk, ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Malazgirt ilçesinde ise ekipler, kapalı 74 köy yolunu ulaşıma açtı.

Molla Derman Köyü Muhtarı Adnan Barış, yaptığı açıklamada, kapalı yolların köylerdeki hastalar için risk oluşturduğunu ifade ederek, "Ekipler yoğun şekilde çalışarak yolları açtı. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle il genelinde kapanan 7 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bu arada, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü Bitlis-Tatvan yolunda sürücüler güçlükle ilerliyor. 

4 ilde 136 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor

Bölgede bir süre önce etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma, özellikle kent merkezlerine uzak noktalardaki mahalle ve köylerde yaşamı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'da 55, Erzincan'da 49, Tunceli'de 30 ve Kars'ta 2 olmak üzere 136 köy ile mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları, İl Özel İdaresi ile belediyelere ait çok sayıda greyder, bıçaklı kamyon, dozer, kepçe ve kar makinesi desteğiyle yapılan çalışmalarda ekipler, tipi ve kar yağışı nedeniyle zaman zaman güçlük yaşıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.