Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.62
ETH/USDT
3,584.80
BTC/USDT
70,732.00
BIST 100
8,979.60
Gündem, Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti

Diyarbakır annelerinden uluslararası camiaya çağrı

Çocuklarının HDP aracılığıyla kandırılarak terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG saflarına katıldığını iddia eden bazı aileler, özlem duydukları evlatlarına kavuşmak için uluslararası camiadan destek istedi.

Hasan Namlı  | 15.11.2019 - Güncelleme : 16.11.2019
Diyarbakır annelerinden uluslararası camiaya çağrı

Diyarbakir

Çocuklarının HDP aracılığıyla kandırılarak terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG saflarına katıldığını iddia eden bazı aileler, uluslararası camiaya destek çağrısında bulundu.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Anne Hacire Akar'ın, dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin sonuç vermesi ve kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuşması, benzer acıyı yaşayan, yüreği evladına duyduğu özlemle yanan diğer ailelere de örnek oldu.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla HDP il binası önünde bekleyişini sürdüren aileler, özlem duydukları evlatlarına kavuşmak için Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın terör örgütlerinden desteğini çekmesini istedi.

"Terörü lanetliyor, kesinlikle desteklemiyoruz"

Diyarbakır'da 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu için oturma eylemine katılan Ayşegül Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Suriye'de terör örgütü YPG'nin elinde olduğunu öğrendiklerini aktardı.

"PKK, YPG, YPJ gibi terör örgütleri hepsi birdir. Hiçbirinin Kürtlükle alakası yoktur. Ben de Kürt'üm ama terör örgütlerini desteklemiyorum, aksine lanetliyorum." ifadelerini kullanan Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika Başkanı diyor ki 'PKK, Kürt'tür.' Bastıra bastıra söylüyorum, Kürt değildir. Ben de Kürt'üm öyle bir şey yok. Terörü lanetliyor, kesinlikle desteklemiyoruz. Çocuklarımız oraya özgürlükleri alınarak götürüldü. Gelecekleri çalındı. Okul okuması, kalemle, defterle uğraşması gereken yerde şu anda çocuklarımız Suriye'de bombalarla, silahlarla... Biz bunu kabul etmiyoruz."

Oğlunun Türkiye'de vatani görevini yapmasını beklerken kandırılarak Suriye'ye götürüldüğünü anlatan Biçer, "Amerika, Kürtler üzerinden oyun oynuyor. Bizim üzerimizden oyun oynamasınlar. Buradan başkanlarına ve kendi halkına çağrımdır, evlatlarımızı geri getirsinler. Evlatlarımızı istiyoruz." diye konuştu.

"Amerika resmen bunlara destek veriyor"

Diyarbakır'da 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Özkan için eyleme katılan Süleyman Aydın, oğluna kavuşuncaya kadar oturma eylemini sürdüreceğini belirtti.

ABD, Rusya ve Avrupa'ya seslenen Aydın, "Neden sesimizi duymuyorsunuz? HDP resmen çocuklarımızı götürüyor. Bunların bir temsilcileri var. O da HDP. HDP'de PKK, PKK da YPG demek. Bunu artık bilmeyen yok." dedi.

Amerika'yı terör örgütüne destek vermekle suçlayan Aydın, terör örgütünün bundan aldığı cesaretle çocuklarını kandırarak kaçırdığını aktardı.

Aydın, şunları kaydetti:

"Kürtlük zorla 15 yaşındaki çocuğu dağa götürmek ise o Kürtlüğü istemiyorum. Amerika gerçekten Kürtleri savunuyorsa, gelsin bizi desteklesin. Niye bir açıklama yapmıyor? Amerika bir açıklama yapsa çocuklarımız geri gelir. Bu Mazlum Kobani onun bir talimatına bakar. Çocuklarımızı nasıl kaçırmışlarsa öyle de getirmesini bilirler ama hesaplarına gelmiyor. Gencecik çocukları oralarda öldürtüyorlar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.