Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,206.44
ETH/USDT
3,587.90
BTC/USDT
71,035.00
BIST 100
9,063.01
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bir ve beraber olduğumuz sürece devletimiz ilelebet payidar olacaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece milletimiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız ilelebet payidar olacaktır." dedi.

06.12.2018 - Güncelleme : 06.12.2018
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bir ve beraber olduğumuz sürece devletimiz ilelebet payidar olacaktır

MARDİN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Müftüsü İsmail Çiçek ile Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerini ziyaret etti.

Özel Harekat Şubesinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar tarafından karşılanan Erbaş, akşam namazını emniyet mensuplarıyla birlikte kıldı.

Namazın ardından Kur'an-ı Kerim ve dua okuyan Erbaş, daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde polis ve jandarma mensuplarıyla yemek yedi.

Erbaş, burada dua okurken, "Vatanımızı, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ve devletimizi ilelebet payidar eyle. Bu en önemli değerlerimizi ortadan kaldırmak ve bölücülük yaparak bizi birbirimizi düşürmek isteyen hainlere fırsat verme, görev yapan bütün güvenlik görevlilerimize yardım eyle, her türlü kötülüklerden, hainlerin ihanetinden ve düşmanların tuzaklarından muhafaza eyle, terör örgütlerinin her türlü hile ve desiselerinden muhafaza eyle Allah'ım." ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş, duanın ardından yaptığı açıklamada, çok güzel bir ortamda bulunduklarını belirterek şehitliğin önemine dikkati çekti.

Şehitliğin bir insana peygamberlikten sonra nasip olacak en büyük lütuf olduğunu söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Peygamber efendimiz buyuruyor ki vatan sevgisi imandandır. İnancımızda memleketimizin her karış toprağının bizim için çok önemli olduğunu bilenlerdeniz. O yüzden askere giderken annelerimiz, yakınlarımız kına yakarak gönderirler. Askerlerimizi dualar ederek göndeririz. Döndüklerinde yine dualarla karşılarız. Ecdadımız bu şekilde bize vatan bırakmış. Her karış toprağında şehit kanı var."

Birlik, beraberlik içinde yaşamaya devam edileceğini dile getiren Erbaş, "Vatan, millet aşkıyla nerede görev yapıyorsak, askerimiz sınırda, polisimiz şehirde, bizler en ücra köşelerde görev yapan din görevlileri olarak aynı amaca hizmet ediyor, aynı hedefe doğru hareket ediyoruz." diye konuştu.

"Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece inşallah milletimiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız ilelebet payidar olacaktır. Cenabıhak birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin." diyen Erbaş, sınırda, sınır ötesinde görev yapan güvenlik güçleri için sık sık dua ettiklerini söyledi.

Erbaş, "Sabah namazlarında ülkemizin 90 bin camisinde sizler için Fetih Suresi'ni okuduk, dualar yaptık. Rabb'im kabul buyursun inşallah. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Öğrencilerle bir araya geldi

Erbaş, daha sonra eşi Seher Erbaş ile İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemini vurgulayarak, öğrencilerden her alanda kendilerini geliştirmelerini istedi.

Erbaş, Türkiye’de 205 üniversite, 100'den fazla ilahiyat fakültesi bulunduğunu belirerek, burada yetişecek öğrencilerle doğru dini bilginin insanlara verilmesi gerektiğini aktardı. 

Yapılan araştırmalara göre temel dini bilgileri örgün din eğitimi ile öğrenenlerin yüzde 15'lere çıktığını anlatan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki kalan yüzde 85 din eğitimini nereden alıyor? Bunun da yüzde 50 kadarı yaz Kur'an kurslarından alıyor. Geri kalanı temel dini bilgileri nereden alıyor? Kulaktan dolma. Araştırma önümüzde. Bu az bir rakam değil. Nereden baksanız bu 20 milyonu aşan bir nüfus. Kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanlardan nereden baksanız 20 milyon kadarı kulaktan dolma bilgilerle dini bilgileri alıyor."

"Doğru dini bilgiyi insanlarımıza ulaştırmamız gerekiyor"

Doğru dini bilgilerle insanların donatılmaması durumunda vahim sonuçlarla karşılaşılacağına dikkati çeken Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri, imam hatip liseleri ve medreselerle doğru dini bilgiyi insanlarımıza ulaştırmamız gerekiyor. Bu açıdan el birliğiyle çalışacağız inşallah. Bu etkinlikleri, bu programları çoğaltacağız, iş birliğimizi artıracağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.