Dolar
32.58
Euro
34.89
Altın
2,317.62
ETH/USDT
3,146.90
BTC/USDT
64,221.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Başsavcılıktan iş adamlarının FETÖ davası kararına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamları Mustafa ve Serdar Seyidoğlu'nun FETÖ davasındaki suçlarından beraatlerine ilişkin mahkemece verilen karara, ''örgüt üyeliği'' yönünden itiraz edecek.

Muhammed Enes Can, Murat Kaya, Mustafa Hatipoğlu  | 08.10.2019 - Güncelleme : 08.10.2019
Başsavcılıktan iş adamlarının FETÖ davası kararına itiraz

İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iş adamları Mustafa ve Serdar Seyidoğlu'nun "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılandığı davada beraatlerine yönelik verilen karara, ''örgüt üyeliği'' yönünden itiraz edeceği öğrenildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince, bugün yapılan karar duruşmasında sanıklar Mustafa ve Serdar Seyidoğlu'nun üzerlerine atılı eylemi işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, inandırıcı ve somut bir delil elde edilemediğinden ayrı ayrı verilen beraatlerine ilişkin kararın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca temyiz edileceği belirtildi.

Mahkeme heyetinin, gerekçeli kararın çıkmasının ardından dava dosyasının İstinafa gönderilmesiyle birlikte, başsavcılığın da daha önce sunduğu mütalaaya uygun olarak ''örgüt üyeliğinden'' verilen beraat kararına itiraz edeceği öğrenildi.

Savcılık, yargılama sırasında sunduğu mütalaasında sanıkların ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ise beraatlerine karar verilmesini istemişti.

Ayrıca mahkeme başkanı da sanıklardan Mustafa Seyidoğlu'nun "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan cezalandırılması gerektiğini belirterek, heyetin kararına muhalefet şerhi koymuştu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.