Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,160.14
ETH/USDT
3,390.60
BTC/USDT
65,477.00
BIST 100
8,718.11
Gündem, seçim 2018

Bakan Tüfenkci'den AA'ya yönelik saldırılara cevap

Bakan Tüfenkci, AA'ya yönelik saldırılara ilişkin, "CHP milletin iradesine saygılı olmayı öğrenmek zorundadır. Anadolu Ajansının görevi sonuçları halka duyurabilmek. Sandık sonuçları YSK'da." dedi.

24.06.2018 - Güncelleme : 24.06.2018
Bakan Tüfenkci'den AA'ya yönelik saldırılara cevap

MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimini kaybeden Muharrem İnce ile CHP'nin, özellikle buna kılıf uydurduklarını kaydetti.

Kılıf uydurmanın altyapısının 2-3 gün önce de yapıldığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Milletin iradesine saygı göstermeyenler, bahanelerini Anadolu Ajansı üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Anadolu Ajansı sandık neticelerini etkileyecek pozisyonda değil. Netice itibarıyla milletin tercihi sandıkta belli oluyor, Anadolu Ajansında belli olmuyor." diye konuştu.

CHP'nin geçmişte de bu tür manipülasyonlara girdiğini kaydeden Tüfenkci, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD basınına Türkiye'de seçim güvenliğinin olmadığı yönünde röportaj verdiğini hatırlattı.

Bülent Tüfenkci, bunun özellikle yabancı basına yapılmasının bugünler için altyapı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"CHP milletin iradesine saygılı olmayı öğrenmek zorundadır. Sandık sonuçlarına rıza göstermeyi öğrenmek zorunda. En büyük hakem millet. Bu noktada kim ne derse desin, ne Anadolu Ajansı, ne başka basın... Anadolu Ajansının görevi sandık sonuçlarını halka duyurabilmek. Sandık sonuçları YSK'da. YSK'nın vermiş olduğu sonuçlar milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecek. Bir bardak suda fırtınalar kopararak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nın başarısını gölgelemeye kalkmaları gerçekten gülünç ve ayıp."

'Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz'

Tüfenkci, AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada da Malatyalıların kendilerine büyük destek verdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptığını belirtti.

TBMM'de yeni bir döneme imza attıklarını anlatan Tüfenkci, "Anadolu iktidar yaptı, Malatya sessiz devrim yaptı. Bu devrim, bu başarı sizlerin başarısı ve bu çalışma teşkilatın ve Malatya'nın başarısı." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, aldıkları dualarla yollarına devam edeceklerini vurgulayarak, "Bu dua ile Türkiye inşallah bölgesinde ve dünyada lider olacak. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağız. Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Daha fazla demokrasi, daha fazla hukukun egemen olduğu, oyunların bozulduğu bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz." ifadesini kullandı. 

"Bu mesele memleket meselesi"

Seçimde emeği geçenlere teşekkür eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Onlar biliyorlar ki bu mesele memleket meselesi. Bu seçim sıradan bir seçim değildi, bu seçim yeni bir Türkiye'nin habercisiydi ve Allah'a hamdolsun sizler yüzde 70 oranında destek vererek bizleri hem Meclis'e taşıdınız hem de Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı'nın başkanı yaptınız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk başkanı yaptınız. Onun için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile resmi olmayan sonuçlara göre, milletvekilli seçilen Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı da teşekkür konuşması yaptı.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın