Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,330.65
ETH/USDT
3,153.60
BTC/USDT
64,514.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs

Filistinli öğrencilerden İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki

Türkiye'de eğitim gören Filistinli öğrenciler, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze'ye katliamına tepki göstererek, sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın Filistin halkının yanında olması gerektiğini dile getirdi.

Zuhal Demirci, Mazin Majeed Asaad Baqal  | 16.05.2018 - Güncelleme : 17.05.2018
Filistinli öğrencilerden İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki

Ankara

ANKARA- ZUHAL DEMİRCİ/MAZIN BAQAL

Eğitim için Türkiye'ye gelen Filistinli öğrenciler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail işgalindeki Filistin halkının bir gün topraklarına geri döneceği inancını paylaştığını ve halkın haklı mücadelelerine devam edeceğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Zaid İsleem, Gazze'deki ailesi ve arkadaşlarının her gün gösteri ve yürüyüş için sınıra gittiğini, bazı arkadaşlarının da gösteriler esnasında yaralandığını anlattı.

İsleem, "İsrail'in baskı ve zulmüne tepki göstermek için sınırlara gidiyoruz. Biz, Filistin halkı yaşamı ölümden daha çok seviyoruz fakat bu yaşam İsrail işgali altında olacaksa bizim için ölmek daha iyi." diye konuştu.

İsrail'in son günlerde Gazze'de sivil halka yönelik katliamında 60 kişinin şehit olduğunu, 2 binden fazla Filistinlinin de yaralandığını hatırlatan İsleem, "Şehit olanların kanı Filistin topraklarına karıştı ama bütün dünya bilsin ki bu kanlar boşuna akmayacak. İnşallah en yakın zamanda Kudüs'e Fatih olarak gireceğiz." dedi.

Gazzeli İsleem, Filistin halkı ile gösterdiği dayanışma için Türkiye'ye teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir Arap ülke ya da hükümet ortaya çıkıp bir açıklama yapmadı, kimse meydanlara çıkmadı, kimse konuşmadı. Filistin davasına sahip çıkmıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaparak, Gazze'ye yardım ve ilaç gönderileceğini açıkladı. Bir tek siz yanımızdasınız. Filistin davasını sizden, Türkiye'den öğrensinler." 

"Filistinli mülteciler bir gün ülkelerine dönecek"

Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Eman Abu Arra, yaklaşık 4 yıl önce eğitim amacıyla işgal altındaki Batı Şeria'dan Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Abu Arra, yıllardır İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkının, bu zulme tepki göstermek amacıyla gösterilere katıldığını belirtti.

Abluka altındaki Gazze'deki durumun oldukça kötü olduğuna işaret eden Abu Arra, İsrail'in zulmünü dünyaya duyurmak için farklı meslek gruplarından herkesin elinden geleni yapabileceğini ifade etti.

Aynı zamanda grafik tasarımcısı olan Abu Arra, İsrail'in zulmü dünyaya duyurmak için geçen yıl bilgisayar ortamında "Son Dönüş" ismini verdiği bir çizim yaptığını söyledi.

Abu Arra, farklı ülkelerdeki Filistinli mültecilerin ülkelerine dönüşünü anlattığı çizimine ilişkin, "Dünyanın neresinde olursa olsun mülteci konumundaki her Filistinlinin ülkesine dönmeye hakkı var. Ben bu dönüşü hayal ederek bu çizimi yaptım." dedi. 

"Topraklarımıza dönmek bizim hakkımız"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Mümin Şabit de "Biz artık topraklarımıza, evlerimize dönmek istiyoruz. Topraklarımıza dönmek bizim hakkımız. Artık bunun zamanı geldi." şeklinde konuştu.

Şabit, sadece Filistin için değil, bütün Müslümanlar ülkeler için hassas bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Sadece Türkiye değil, bütün Arap ülkeleri işgalci İsrail'e karşı durmalı. Diplomatik ilişkilerin kesilmesi lazım." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın