Videoda şiddet uygulanan çocuğun depremzede olduğu iddiası

Meltem Sarsılmaz, Irmak Küçükaksu / 10.02.2023

Sosyal medyada gündeme gelen videoda şiddet uygulanan çocuğun depremzede olduğu iddia edildi. 

ARKA PLAN VE İDDİALAR 

"Depremzede çocuğa şiddet!" açıklamasıyla paylaşılan görüntülerde, küçük yaşta bir çocuğa şiddet uygulandığı görülüyor. Video kısa bir süre içerisinde yüksek etkileşim aldı. 

Aynı iddia farklı sosyal medya hesapları tarafından gündeme getirildi. 

BULGULAR

AA Teyit Hattı, iddianın arka planını araştırdı. Anadolu Ajansı Ankara muhabiri Cankut Taşdan Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü’yle iletişime geçti. Söz konusu videodaki görüntülerin doğru olduğu bilgisine ulaşıldı. Ancak görüntülerin bir hafta önce yaşanan bir olaya ait olduğu ve şiddete maruz kalan çocuğun depremzede olmadığı tespit edildi. Darbeden kişilerin, çocuğun akrabası olduğu ve küçük yaşta olduğu bilgisine ulaşıldı. Videodaki kişinin, Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Şubat Cuma günü gözaltına alındığı ve adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Videodaki kız çocuğunun koruma altına alındığı teyitlendi. Söz konusu iddiaya konu olan görüntülerin yaşanan depremle bir ilgisi olmadığı ve çocuğun depremzede olmadığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 10 Şubat 2023 günü sosyal medyada Etimesgut ilçesinde bulunan bir adreste küçük yaşta bir çocuğa şiddet uygulanan görüntüler hakkında basın açıklaması yaptığı tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 10 Şubat 2022’de resmi twitter hesabından Etimesgut ilçesinde bulunan bir adreste küçük yaşta bir çocuğa şiddet uygulanan görüntüler hakkında basın açıklaması yaptığı tespit edildi. Yapılan açıklamada, olayı gerçekleştiren 1’i mağdur çocuğun akrabası 3 suça sürüklenen çocuk hakkında adli işlem başlatıldığı ifadesine yer verildi.

BULGU SETİ
  • Anadolu Ajansı, Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü’yle iletişime geçti.
  • Olaya bir hafta önce gerçekleşti; çocuğun depremzede olmadığı tespit edildi.    
  • Ankara Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
Videoda şiddet uygulanan çocuğun depremzede olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.