

Soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olduğu Erzurum'da kaydedilen bir video, sosyal medyada etkileşim yarattı.
ARKA PLAN VE İDDİALAR
Erzurum'da bir atın yolun ortasında soğuktan donduğu ileri sürüldü. O anları gösteren ve "soğuktan dondu" açıklamasıyla paylaşılan video, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Kar yağışı görülen Videoda, bir atın hızla karla örtülen yolda hareket etmeden durduğu görülüyor.
BULGULAR
Sosyal medyada videoyla ilgili paylaşımlar incelendiğinde, atın Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Şükrüpaşa Mahallesi'nde hastalık nedeniyle sahibi tarafından sokağa bırakıldığının yazıldığı belirlendi.
Anadolu Ajansı muhabiri, konuyla ilgili araştırma yaptı. Atın soğuktan donduğu için değil ayağında kırık olduğu için yürüyemediği ortaya çıktı. At, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarındaki ahıra götürüldü ve tedaviye alındı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, çağrı üzerine Şükrüpaşa Mahallesi'ne gittiklerini belirterek, "Atın sol arka ayağında kırık var. Bundan dolayı yürüyemedi. Veteriner arkadaşlarımız atı tedaviye aldılar. Elimizden geleni yapacağız." dedi.
Erzurum'da bir atın yolun ortasında soğuktan donduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.