Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla 9 Ekim 2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı 25 Kasım 2019 tarihinde başarı ile tamamlandı.
Barış Pınarı Harekatı aleyhine sosyal medyada yürütülen karalama girişimlerinde, YPG/PKK terör örgütü yandaşı hesaplar aslı olmayan bir çok iddiayı dolaşıma sokmaya çalıştı. Kamuoyunu rahatsız etme çabasıyla paylaşılan bu iddialar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) aleyhine yürütülen algı ve manipülasyon çalışmalarına destek olarak hazırlanmıştı.
X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaşım yapan ve Türkiye aleyhine etiketlere destek veren hesaplar, havada alev izi bıraktığı görülen patlayıcıların fotoğrafını Barış Pınarı Harekatı’nda çekildiği iddiasıyla paylaştı. Ancak görüntüler 2016 yılında Suriye’de kaydedilmişti.
Benzer tarihlerde başka bir hesap, bir çocuğun TSK’nın bölgede kullandığı fosfor bombası ile yaralandığını iddia etti. Ancak fotoğraflardan başı yanmış şekilde görülen bir çocuğun portresinin bulunduğu fotoğrafın Afganistan'da bir ABD üssünde 2009'da çekildiği görüldü.
Vücudunda yanık izleri olduğu görülen bir adamın yine Türkiye’nin kullandığı iddia edilen fosfor bombasından etkilendiği ve hastanede tedavi altında olduğu iddia edildi. Aslında fotoğraf Ocak 2009’ta İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonrasında kaydedilmişti.
Yine bölgeden geldiği iddia edilen bir fotoğraf, Türkiye’nin harekat sırasında kimyasal silah kullandığı iddiası ile dolaşıma girdi. Aslında fotoğraf 2018 yılında Doğu Guta’da kaydedilmişti.