Spor, Futbol, Dünyadan Spor

UEFA Galatasaray kararını açıkladı

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı.

25.06.2018 - Güncelleme : 25.06.2018
UEFA Galatasaray kararını açıkladı

CENEVRE/İSTANBUL

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu Başkanı Jose Narciso da Cunha Rodrigues'in, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı tekrar gözden geçirilmesi için CFCB Araştırma Komisyonu'na gönderme kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, kararın alınma nedeni ya da incelemenin ne zaman sona ereceği konusunda ise bilgi verilmedi.

UEFA, 13 Haziran'da Galatasaray'a Finansal Fair Play kuralları kapsamında para ve futbolcu sayısı kısıtlama cezası vermişti ve UEFA ile Galatasaray arasında 4 yılı (2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları) kapsayacak şekilde anlaşmanın yapıldığı duyurulmuştu.

Galatasaray Kulübü: Rutin bir işlem

Galatasaray Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada ise UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile 13 Haziran'da yapılandırma sözleşmesi imzalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

"UEFA'nın resmi web sitesinde bugün yayınlanan açıklamaya göre CFCB Soruşturma Kurulu ile imzalamış olduğumuz yapılandırma sözleşmesi, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha tarafından bir üst kurul olarak yargı kuruluna incelenmek üzere gönderilmiş olup, UEFA'nın iç prosedürleri gereği gerçekleşen rutin bir işlemdir. Söz konusu kurul ile imzalanan yapılandırma anlaşmasına herhangi bir etkisi yoktur."

UEFA ile Galatasaray arasında yapılan 4 sezonluk anlaşma çerçevesinde sarı-kırmızılı kulübe, para ve futbolcu kısıtlama cezası verilmişti.

Muhabir: Fatih Erel-Ercan Çakar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın