Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.28
ETH/USDT
3,560.20
BTC/USDT
70,733.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde normal süresi 1-1 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, ligde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Ali Korkmaz, Erkan Tiryaki  | 02.06.2023 - Güncelleme : 03.06.2023
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

İzmir

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 9. dakikasında Danielle Julia Marcano'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe Petrol Ofisi, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı.

İkinci yarının son bölümünde VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem Cansu Tiryaki'nin izlediği pozisyon sonrasında penaltı kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, 90+8. dakikada Daria Apanashchenko'nun golüyle müsabakada eşitliği sağladı ve şansını uzatma bölümüne taşıdı.

Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan müsabakada 1. uzatma devresinde Fenerbahçe Petrol Ofisi, Ecem Cumert'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'in Armisa Kuç'un "hat-trick" yaptığı uzatma bölümünde Zenatha Coleman'ın golüne rağmen müsabakadan 4-2 galip ayrılarak sezonu şampiyon tamamladı.

Play-off'taki karşılaşmalar

Ligde B Grubu'nda yer alan iki takımdan teknik direktör Fahri Bayraktar'ın çalıştırdığı Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sırasıyla Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor ve son şampiyon ALG Spor'u eledi.

Teknik direktör Serhat Deniz yönetimindeki Fenerbahçe Petrol Ofisi ise maç yapmadan geçtiği play-off ilk turunun ardından geçen sezonun finalisti Wulfz Fatih Karagümrük ve Galatasaray Petrol Ofisi'ni saf dışı bıraktı.

İki takımın kendi aralarında İstanbul'daki müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlanmış, Ankara'daki karşılaşma ise ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle bitmişti.

Geçen sezon da finale ev sahipliği yapan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki müsabakada ALG Spor, 1-0 geriye düşmesine rağmen Wulfz Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Şampiyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET kupasını aldı

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Petrol Ofisi’ni uzatma bölümü sonunda 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, şampiyonluk kupasını aldı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından sevinç yaşayan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'li sporcular, coşkularını kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarıyla paylaştı.

Sahada oluşturulan platformda yapılan törende maçın hakemlerine plaket, finalist Fenerbahçe Petrol Ofisi'ne şilt, futbolcularına ve teknik heyetine madalya verildi.

Fenerbahçeli oyuncuların ve taraftarların alkışlarıyla platforma çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'li futbolcular, ilk önce madalyalarını aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci ile Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şampiyonluk kupasını törene kedisiyle çıkan Selda Akgöz ve Daria Apanashchenko'ya verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'li futbolcular daha sonra kupayı kaldırdı.

Erkan: "Kadınların toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inanıyoruz"

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yaptığı açıklamada, 20 yıldır Türk sporunun her alanında var olmaya özen gösterdiklerini bildirdi.

Kadın futboluna verdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını belirten Erkan, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda fırsat eşitliğine, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inanıyoruz. Her alanda yürüttüğümüz 'Toplumsal Eşitlik Hareketi' ile kadınların sporda da varlığını güçlendirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz. Onların başarılarını görmek hepimizi gururlandırıyor. Sezon boyunca kadın futbolcuların vermiş olduğu mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde finale kalan iki takımı da tebrik ediyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'i şampiyonluk başarısından dolayı gönülden kutluyorum."

Bakanı Kasapoğlu'ndan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'e tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ni şampiyonlukla tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'i kutladı.

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, İzmir'de oynanan play-off finalinde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni uzatma bölümünde 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'i tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Sezon boyunca gösterdiği başarılı performansın ardından şampiyonluk yarışını zirveyle taçlandıran kırmızı-beyazlı ekibin bu başarısında emeği geçen başta futbolcular ile teknik ekip olmak üzere, yönetimini ve camiasını kutluyorum. Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni de finaldeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.