Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,188.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

FIFA'dan Kayserispor'a transfer yasağı

Kayserispor, futbolcularına karşı ekonomik sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle FIFA'dan bir dönem transfer yasağı aldı.

15.11.2018 - Güncelleme : 16.11.2018
FIFA'dan Kayserispor'a transfer yasağı

KAYSERİ

Kayserispor Kulübü, futbolcularına karşı ekonomik sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle FIFA'dan bir dönem transfer yasağı aldı.

Kulüp başkanı Erol Bedir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılından ertelenmiş bir transfer yasağı cezalarının bulunduğunu belirterek, "2016-2017 sezonunun devre arasında birçok oyuncu 'Alacağımı alamadım.' deyip sözleşmesini feshedip ayrılınca, ertelenmiş olan ceza devreye girdi ve bu ceza bize 2-3 ay evvel bildirildi." diye konuştu.

"Bizim için iki yol vardı." diyen Bedir, "İtiraz edip bu cezanın ertelenmesini sağlayıp, haziranda transfer yapamayacaktık ya da bunu kabullenip haziranda rahat olacaktık. Biz ikinci yolu seçtik. Bu ara transfer döneminde zaten transfer yapmayacaktık. Yapılsa da zaten verimli olmuyordu." ifadelerini kullandı.

Kayserispor, Ocak 2016'da kiralık olarak renklerine bağladığı Faslı futbolcu Adnane Tighadouini ile aynı yıl haziran ayında yollarını ayırmıştı. Kulüpten alacakları için FIFA'ya şikayette bulunan Faslı futbolcuya o dönem ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Kayserispor'a bir dönem transfer yasağı cezası verilmişti.

"Cezayı ertelemek için girişimde bulunmadık"

Kayserispor Kulübü, 2018-19 yaz transfer sezonunu riske etmemek için, FIFA tarafından kulübe verilen bir dönem transfer yasağı cezasının ertelenmesi yönünde girişimde bulunulmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, cezanın, bu sezonun devre arasında çekilmesinin uygun olacağının mütalaa edilmesiyle sürecin uzatılmaması yönünde hareket edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kulübümüze, 30 Ocak 2016’da transfer olup, 30 Haziran 2016'da takımımızdan ayrılan Adnane Tiaghadouini isimli futbolcunun, anılan dönem içerisinde alacakları ödenmediği gerekçesiyle FIFA tarafından kulübümüze bir dönem transfer yasağı getirilmiş ve ceza takip şartıyla ertelenmiştir. 2016-17 sezon başından sonraki gelişmeler ve özellikle 2016-17 devre arasına girilirken oyuncuların sözleşme fesihleri veya alacakları nedeniyle FIFA’ya gitmeleri nedeniyle FIFA bir dönemlik yasağı işleme koymuştur. Kulübümüz yasal süreci uzatarak belki şubat sonrasına cezayı bıraktırabilirdi. Durumu 2 ay önce değerlendiren yönetimimiz 2018-2019 yaz transfer sezonunu riske etmemek için, bir dönem transfer yasağı cezasının bu sezonun devre arasında çekilmesinin uygun olacağını mütalaa ederek, süreci uzatma gayretinde olmamıştır."

Transfer yapılmasa bile Kayserispor'un başarılı olacağı belirtilerek, "Sakat ve cezalı oyuncularımızın devre arasına kadar takımımıza dönmesiyle birlikte eksiklerimiz tamamlanacak olup, kısıtlı zaman ve kısa araştırma sonucu pek de fayda sağlamayacağını düşündüğümüz devre arası transfer dönemini transfer yapmadan geçirerek de başarılı olacağımıza inanmaktayız." ifadeleri kullanıldı. 

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.