Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.83
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Fenerbahçe'nin takım harcama limitine 16 milyon lira eklendi

TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübünün takım harcama limitine 16 milyon lira eklenmesine karar verdi.

Emrah Oktay, Ercan Çakar  | 23.01.2020 - Güncelleme : 23.01.2020
Fenerbahçe'nin takım harcama limitine 16 milyon lira eklendi

İstanbul

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübünün takım harcama limitiyle ilgili itirazını kısmen kabul ederek sarı-lacivertli kulübün harcama limitine 16 milyon lira eklenmesine karar verdi.

TFF'den yapılan açıkalamada, Tahkim Kurulunun, TFF Kulüp Lisans Kurulunun Fenerbahçe Kulübünün takım harcama limitiyle ilgili aldığı karara sarı-lacivertli kulübün itirazını görüştüğü bildirildi.

Fenerbahçe Kulübünün sözlü beyanını alan Tahkim Kurulunun, TFF Kulüp Lisans Kurulundan da yazılı cevap aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Fenerbahçe Futbol AŞ'nin, itirazının kısmen kabulü ile başvuru dilekçesinde belirtilen harcama limitini olumsuz etkileyen; 16 milyon liralık kısmının harcama limitine eklenmesine, oybirliği ile karar verilmiştir." denildi.

Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, harcama limitleri konusunda Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun akşam saatlerinde açıkladığı kararın çeşitli mecralarda bilgi kirliliğine yol açtığı ileri sürülerek, şunlar kaydedildi:

"Bu kararın gerekçesi ve hesaplama yöntemleri henüz bilinmemekle birlikte eldeki kısa karara dayanan veriler, verilmiş kararın haklı ve güçlü dayanaklarla temellendirilmiş taleplerimizi karşılamadığını göstermektedir. Gerekçeleri ortaya çıktıktan sonra kamuoyuyla nesnel eleştirilerimizi paylaşacağımız bu karar sonucunda, en son Kulüp Lisans Kurulu kararıyla 257.453.708 lira olarak bu belirlenen harcama limitimiz 16.000.000 liralık artışla 273.453.708 liraya yükselmişse de bu rakam kulübümüzün haklı talebi olan 332.769.635 liradan çok uzaktır."

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Ulaşılan nihai rakam olan 273.453.708 liraya, müsaade edilen limit aşımı olan yüzde 30'luk payın ilavesi sonucunda kulübümüzün TFF tarafından hesaplanan harcama limiti yaklaşık 355 milyon liraya ulaşırken, yine TFF tarafından hesaplanan mevcut harcaması 374 milyon liradır. Dolayısıyla kabul etmediğimiz bu hesaplamalar ışığında kulübümüzün 19 milyonluk bir limit aşımı söz konusu olup, kulübümüzün transfer ve benzeri konularda yatırımlar yapılabilmesi için gerekli manevra alanı mevcut duruma göre mümkün kılınmamaktadır. Ancak kulübümüz haklı mücadelesine devam ederek, önümüze konan tüm bu engelleri aşma ve kulübümüzün yararına olacak her türlü hamleyi gerçekleştirme iradesini vazgeçmeksizin sürdürecektir."

PFDK'nin Vedat Muric kararı

Kulübün açıklamasında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından "bilinçli sarı kart görme" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen sarı-lacivertli futbolcu Vedat Muric'e ceza verilmemesi konusuna da değinildi.

Vedat Muric'in hukuktan ve bilimden uzak bir yöntemle disipline sevk edildiği iddia edilen açıklamada, "Medyanın ve PFDK'nin önüne atılan futbolcumuzla ilgili karar, olmaması gereken sevk işleminin olması kaçınılmaz sonucudur. Buna rağmen bu kararın oy birliğiyle değil, oy çokluğu ile alındığını görmek, bir süredir kulübümüzün ısrarla dile getirdiği endişelerin haklılığının bir örneği dahadır." görüşlerine yer verildi.

Sarı-lacivertli kulübün açıklaması şu ifadelerle tamamlandı:

"Haliyle birkaç saat içinde lehimize iki ayrı karar çıkmış gibi lanse ederek algı çalışması yapanlara hatırlatmak isteriz ki, Fenerbahçe sadece hukuka ve haklı mücadeleye inanarak, bir tane durumu 'idare etme', bir de hiç muhatap kalmaması gereken haksızlığı 'bertaraf etme' kararı elde etmiştir. 'Lütfen' verilen kararlara razı gelip, doğruyu ve haklıyı söylemekten geri durmayacağımızı, kulübümüze açılan her cephede tüm mücadelemizi vermeye devam edeceğimizi bir kez daha duyururuz. Yönetim kurulumuz tarafından yarın daha fazla bilgi ışığında kapsamlı açıklama yapılacaktır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın