Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,220.90
ETH/USDT
3,567.20
BTC/USDT
70,868.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Bursaspor Kulübünün kongresi başladı

Bursaspor Kulübü Olağan Genel Kurulu başladı. Yeşil-beyazlıların olağan genel kurulunda 4 aday başkanlık için yarışacak.

Hüseyin Yesilkavak  | 27.05.2018 - Güncelleme : 27.05.2018
Bursaspor Kulübünün kongresi başladı Fotoğraf:AA/Mustafa Bikeç

Bursa

BURSA

Bursaspor Kulübü Olağan Genel Kurulu başladı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda gerçekleştirilen ve bugün yapılacak seçimle tamamlanacak olağan genel kurulda, mevcut başkan Ali Ay'ın yanı sıra Lemi Keskin, Hüseyin Akdemir ve Ahmet Bozdemir başkanlık için yarışacak.

Genel kurulda 5 bin 599 üyeden 4 bin 392 üyenin oy verme hakkı bulunuyor.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç'in konuşmasıyla başlayan ve 992 üyenin katıldığı genel kurulda, dört adayın ortak kararıyla gösterilen İlhan Parseker, oy birliğiyle kongrede Divan Başkanı seçildi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunuldu.

Yönetim kurulu faaliyet ve mali raporları ile denetim kurulu raporunun okunmasıyla devam eden genel kurulda daha sonra üyelere konuşma hakkı verildi. 

Kongrede gergin anlar 

İlk söz hakkını tribün liderlerinden Selim Kurtulan aldı. Konuşmasında mevcut yönetimi eleştiren Kurtulan'ın ''Ali Ay ve yönetimine girenlerin ve oy verenin Bursasporluluğundan şüphe ederim.'' sözleri tribünlerde gerginliğe yol açtı.

Kurtulan'a tepki göstererek platforma çıkmak isteyen bazı üyeler, güvenlik güçlerince engellenirken, Divan Başkanı Parseker, konuşmayı sonlandırdı.

Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Selim Kurtulan'ın güvenlik güçlerince platformdan indirilmesiyle sona erdi.

Daha sonra yönetim ve denetleme kurulunun ibra oylamasına geçildi. Yapılan oylamada, yönetim ve denetleme kurulu oy çokluğu ile ibra edildi. 

Özlüce Tesisleri'ne İbrahim Yazıcı ismi verilecek

Genel kurulda divan başkanlığına sunulan önergeyle Özlüce Tesisleri'ne merhum başkan İbrahim Yazıcı'nın isminin verilmesi teklifi de oylamaya sunuldu. Tesislere İbrahim Yazıcı'nın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulda gündemin son maddesinde başkan adayları Ali Ay, Lemi Keskin, Hüseyin Akdemir ve Ahmet Bozdemir ile bağımsız denetleme kurulu adayı Yalçın Cambaz'a söz verildi. Adaylar, projelerini ve hedeflerini genel kurul üyelerine anlattı.

Kongrede ilk günün kapanış konuşmasını da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Aktaş, seçimde yarışacak 4 adaya başarılar diledi.

Öte yandan, tüzük gereği 2016 ve 2017 yılı aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları gerekçesiyle 891 kişinin üyeliğinin düşürülmesi de kongrede karara bağlandı.

Yeşil-beyazlıların olağan genel kurulunda bugün yeni yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu Delege Kurulu seçimleri yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki seçim, 12.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.