İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği'nin (İGEDDER) ortaklaşa düzenlediği Geri Dönüşüme Sektörel Bakış konulu panelde Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği tartışıldı.
Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, panelin açılışında konuşan Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Şahin, 1 Ocak 2005'te yürürlüğe giren yönetmeliğin uygulamada karşılaşılan sorunlar ve sektör temsilcilerinin de talepleri göz önüne alınarak revizyonlar yapılarak 24 Ağustos 2011 tarihinde 'Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği' başlığı altında yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Bağcılar Belediyesi olarak modern bir tesis inşa ederek geri dönüşüm konusundaki hassasiyetlerini ortaya koyduklarını belirten Şahin, 'Geri dönüşümün önemi ve ülke ekonomisine olan katma değerini, çevreye olan katkısını bilen insanlarız ve bu panelin gerçekleşmesinde büyük emeği olan İGEDDER, geri dönüşüm konusunda kamuoyunda bir farkındalığın oluşmasına önemli katkı sağlamaktadır' diye konuştu.
- 'Atıktan enerji elde eden tesislerin sayısı artıyor'
Moderatörlüğünü Tekirdağ Eski Vali Yardımcısı Mehmet Turan Çuhadar'ın yaptığı panelde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ambalaj Atıklarının Yönetimi Şube Müdürü Aylin Çiçek Bağcılar Belediyesinin atıkların kaynağından toplama çalışmasının verimli olduğunu ifade etti. Mevzuatlarda atıkların azaltılıp geri dönüşümünü sağlamayı hedeflediklerini belirten Çiçek, 'Çünkü atık toplama maliyeti yüksek oluyor. Çok fazla atık depolanıyor. Burada ön işlem öne çıkıyor. Atıktan enerji elde eden tesisler artıyor' ifadelerini kullandı.