Politika

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den TBMM ve Anıtkabir’e ziyaret

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkide, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla ve gösterdiği uzlaşma politikasıyla mesafeleri kapattık, dostluk köprülerini güçlendirdik. Artık köprü yıkmak yok." dedi.

07.05.2018 - Güncelleme : 07.05.2018
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den TBMM ve Anıtkabir’e ziyaret

TBMM

TBMM

Meclise ziyarette bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

Kahraman, görüşme sırasında yaptığı konuşmada, Vucic ve beraberindekileri Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, iyilik, sağlık ve başarı dileğinde bulundu.

İsmail Kahraman, "Aramızda gerçek bir dostluk var. Sizler zatıaliniz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aradaki coğrafi mesafeyi kapattılar, kalbi bir bütünlük meydana getirdiler." ifadesini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise Türkiye ve TBMM'ye başarı dileyerek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkide, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla ve gösterdiği uzlaşma politikasıyla mesafeleri kapattık, aramızdaki dostluk köprülerini güçlendirdik, dostluk köprüleri inşa ettik. Artık köprü yıkmak yok. Köprüleri inşa ediyoruz. Kendisinin vizyonuyla Balkanlarda ve aynı zamanda bizim bölgelerimizde inşa ettiği dostluk var olacak ve ebedi kalacaktır." diye konuştu.

Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede olduğunu, bunu daha da ileriye taşıyacaklarını ve aradaki dostluğu pekiştireceklerini vurgulayan Vucic, iki ülkenin işbirliği yapacağı alanların çok olduğunu söyledi. 

Vucic, ilişkilerde siyaset, ekonomi, kültür başta olmak üzere her alanda hızlı, efektif ve güçlü hareket etmek durumunda olduklarını ifade ederek, "Çünkü iş birliği alanları ve kapasitemiz çok." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmenin ardından Vucic, TBMM Başkanı Kahraman ile birlikte Şeref Holü'ne geçerek, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında zarar gören alana çiçek bıraktı.

Kahraman, bu sırada Vucic'e, 15 Temmuz gecesi Mecliste yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Daha sonra birlikte Genel Kurul Salonunu gezen Vucic ve Kahraman, buradan Vucic onuruna verilen öğle yemeğine geçti.

Vucic'e, Meclis ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da eşlik etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Anıtkabir’de

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, resmi ziyaret kapsamında geldiği Ankara'da Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyen Vucic, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Vucic, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Konuk Cumhurbaşkanı Vucic, özel deftere şunları yazdı: 

"Türk tarihinin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunarak Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iki ülke ve halkının yararına olarak gelişeceğine dair güçlü inancımı belirtmek isterim. Tarihi hatırladığımız bu yerde, geleceğimiz için büyük önem teşkil etmesinden ötürü Sırbistan’ın Türkiye ile en iyi ilişkilere sahip olmayı arzuladığını vurgulamak isterim. Benim Ankara ziyaretim ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile olan mükemmel iş birliğinin devam etmesi umarım bu yönde atılan bir başka adım anlamına gelmektedir."

Vucic’e, Anıtkabir ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç eşlik etti. 

Konuk Cumhurbaşkanı Vucic, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşecek.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı, Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.