Dolar
32.57
Euro
34.92
Altın
2,322.56
ETH/USDT
3,157.30
BTC/USDT
64,253.00
BIST 100
9,722.09
Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Hükümet tam kapanma destek paketi açıklasın

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Hükümet tam kapanma destek paketi açıklasın. Paket kapsamında günlük ve haftalık çalışanlara, düzenli geliri olmayanlara acilen destek sağlayın." dedi.

Seval Ocak Adıyaman, Adem Balta  | 28.04.2021 - Güncelleme : 28.04.2021
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Hükümet tam kapanma destek paketi açıklasın Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

TBMM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Nisa Suresi'nin 58'inci ayetinde, "Allah size, mutlaka emanetleri, ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman, adaletle hükmetmenizi emreder." ifadelerinin yer aldığını anımsattı.

"Sözlerdeki hikmete bakar mısınız? Liyakatle adalet arasında kurulan o muhteşem bağa bakar mısınız?" sorularını yönelten Akşener, böyle kutlu bir dine mensup olmasına rağmen Türkiye'nin, tarihinin en büyük yönetim krizlerinden birini yaşadığını söyledi.

Akşener, ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen ifadelerinin Türk milletini derinden yaraladığını belirtti.

Akşener, daha önce memleket masası kurulmasını önerdiklerini, önerilerinin kabul edilip gereğinin yerine getirilmesi durumunda bu tür sorunların ortaya çıkmayacağını savundu.

Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye'yi inşa edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Akşener, "Öyle kürsüden tarih nutukları atıp, bildiğimizi bize anlatarak konuyu geçiştirmek yok. Öyle kuyruğu kıstırıp milletimizi hazirandaki görüşmeyle oyalamak yok. Bağırma işini öfkeli küçük ortağına havale edip öyle kaçıp saklanmak yok. Türk milleti senden bir adım bekliyor." dedi.

"Hükümet, tam kapanma destek paketi açıklasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 18 günlük tam kapanma kararını gecikmiş de olsa olumlu bulduklarını dile getiren Akşener, bu süreçte devletin, imkanlarını seferber edip milletinin yanında olması gerektiğini kaydetti.

"Hükümet tam kapanma destek paketi açıklasın" diyen Akşener, şu önerilerde bulundu:

"Paket kapsamında günlük ve haftalık çalışanlara, düzenli geliri olmayanlara acilen destek sağlayın. Kapanma mücbir sebep sayılsın, beyanname verme ve vergi ödeme yükümlülüklerini 1 ay erteleyin. Nisan sonu yapılandırma ödemelerini en son taksitten bir sonraki aya erteleyin.

Esnaf için kira stopajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler 29 Nisan dahil, mayıs ayı sonuna kadar yazılmasın. İcra takiplerini mayıs ayı sonuna kadar durdurun. BDDK üzerinden kredi takip başlangıçlarını 1 ay daha uzatın. Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleri ile küçük esnafımızın iş yerleri için nisan ve mayıs ayı elektrik faturalarını, kullanımları takip eden 6 aya yayarak tahsil edin. Belediyelere bağış kabul etme izni verin."

Akşener, hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği, esnafa da çalışan başına 10 bin lira faizsiz ve bir yıl geri ödemesiz kredi verilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Akşener, Kovid-19'un meslek hastalığı sayılmasını, salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit kabul edilmesini ve 3600 ek gösterge hakkının verilmesini talep etti.

Atanamayan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin sıkıntılarını anlatan Akşener, "Eğitim ordumuz da tıpkı sağlıkçılarımız gibi çile çekiyor." dedi.

Akşener, konuşmasının bir bölümünde atanamayan öğretmen Cansu Zengin'i kürsüye davet etti.

Zengin'in ardından konuşmasına kaldığı yerden devam eden Akşener, iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini iddia etti.

Meral Akşener, yol haritaları ve projelerinin hazır olduğunu, iktidara geldiklerinde bunları tek tek hayata geçireceklerini söyledi. Her mahalleye çocukların yeteneklerini ve isteklerini küçük yaştan itibaren tespit edecek kariyer planlama merkezleri kuracaklarını anlatan Akşener, "Ülkemizde meslek liselerinde okuyan gençlerimiz düzensiz ve güvencesiz bir çıraklık süreci ile karşı karşıya. Oysa mesleği öğrenmek ve deneyim kazanmak açısından çıraklık, çok önemli bir kavramdır. Çıraklara işçi niteliği tanıyarak, iş ve sosyal güvenlik yasalarının kapsamına alınmalarını sağlayacağız." dedi.

Akşener, partisine katılan 21. Dönem MHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Ay'a da rozet taktı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.