Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,206.06
ETH/USDT
3,571.60
BTC/USDT
70,750.00
BIST 100
9,057.32
Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Ben bu milleti tanıyorsam 23 Haziran'da İmamoğlu'na oy verecekler

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Ben bu milleti tanıyorsam, 31 Mart'ta AK Parti'li adaya oy veren AK Parti'li seçmen de, MHP'li seçmen de göreceksiniz 23 Haziran’da Sayın Ekrem İmamoğlu’na oy verecekler." dedi.

Elif Küçük, Merve Yıldırım  | 16.06.2019 - Güncelleme : 16.06.2019
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Ben bu milleti tanıyorsam 23 Haziran'da İmamoğlu'na oy verecekler

Istanbul

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece, Başakşehir ve Bayrampaşa'da halka seslendi, İYİ Parti'nin ve CHP'nin seçim stantlarını ziyaret etti.

Üniversite sınavına giren gençlerin emeklerinin başarıya vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri gününde ve sonrasında yaşananlara değindi.

Kendileri sayesinde kavga ve gürültü olmadan 31 Mart'ın getirildiğini ileri süren Akşener, "Eğer onlara uysaydık 24 saat bu ülkede gerilim, insanların birbirini düşman bellediği bir seçim söz konusu olurdu." ifadesini kullandı.

İstanbul seçimlerinin, haksız, hukuksuz, adaletsiz ve demokrasiyi katleden bir anlayışla iptal edildiğini savunan Akşener, şöyle konuştu:

"Ekonomi berbat, işsizlik had safhada. Her evde 1 ya da 2, 4 yıllık üniversite mezunu genç iş istiyor. Dolayısıyla, biz bunun daha fazla derinleşmesini, sizin acı çekmenizi istemedik. Yurt dışındaki Türkiye'nin itibarı bunlar tarafından iki paralık yapıldı. Sonra dönüp, Amerika, Rusya, Avrupa Birliği, Nato'su bilmem nesi üzerimize saldırıyor diyecekler. Dolayısıyla iyice Türkiye'nin itibarı iki paralık olacak. Bunun da önüne geçmek istedik ve 'Varız be. İstediğiniz kadar tekrarlayın, varız.' dedik. Bu seçim seçilmiş büyükşehir belediye başkanıyla kaybetmiş aday arasında yapılan bir seçimdir. Bir kere iki aday arasında değil. Seçilmiş, halen büyükşehir belediye başkanımız olan Sayın İmamoğlu'yla kaybetmiş Sayın Binali Yıldırım arasında yapılan bir seçimdir."

"23'ü günü iş bizde"

Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'a kadar sadece Millet İttifakı'nın adayıyken bugün 16 milyon İstanbullunun adayı olduğunu belirten Akşener, "Ben bu milleti tanıyorsam, İstanbulluyu biliyorsam, İstanbul'un irfanı, İstanbullunun feraseti devreye girmiştir. 31 Mart'ta AK Parti'li adaya oy veren AK Parti'li seçmen de, MHP'li seçmen de göreceksiniz 23 Haziran'da Sayın Ekrem İmamoğlu'na oy verecekler. Çünkü onların tercihine de saygısızlık edildi." dedi.

Meral Akşener, "23 Haziran'da çevrenizi oy kullanmaya götüreceksiniz, biz de götüreceğiz. 23'ü günü iş bizde. Nasıl 31'i akşamı oy çaldırılmadıysa, 23'ü günü de oy çaldırılmayacak. Zaten sandıklardan oy çalamayacakları için arıza çıkarıyorlar ama bir Allah'ın kulunu kırmayacaksınız. Sizi kavgacı, asabi göstermek isteyenlere sırtınızı döneceksiniz, gideceksiniz. 22.00'ye kadar şöyle bir sorunumuz olabilir, müşahit arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum, sandık başında bunlar çamura yatmaya, kavga çıkartmaya çalışabilir. Ona da sabredeceksiniz. Saat 22.00'ye gelecek, bitecek sandık açılması. Ondan sonra neşelenebiliriz. Göreceksiniz, en az 3 puan farkla Ekrem kardeşim kazanacak." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.