Dolar
32.39
Euro
35.13
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afrika turu kıta basınında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 9-11 Eylül'de Afrika'ya yaptığı ziyaretler kıta basınında geniş yer buldu.

Fatma Esma Arslan  | 12.09.2020 - Güncelleme : 12.09.2020
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afrika turu kıta basınında

Dakar

Çavuşoğlu'nun Mali, Gine Bissau ve Senegal'deki resmi temasları, başta bu ülkeler olmak üzere Afrika'daki medya organları tarafından ilgiyle takip edildi. 

Afrika'da yayın yapan Agence Ecofin isimli internet sitesi, Çavuşoğlu'nun ilk durağı Gine Bissau'daki temaslarına yer vererek, imzalanan anlaşmaları sayfalarına taşıdı.

Haberde, Gine Bissau'nun yeni havalimanının Türkiye tarafından inşa edileceği ve Türk Hava Yolları'nın da bu ülkeye sefer başlatacağı bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'nin inşaat alanındaki tecrübelerine vurgu yapılan haberde, Türk şirketlerin, Senegal ve Nijer'de tamamladığı havalimanı projeleri anımsatıldı.

Mali haber ajansı AMAP'ın haberinde, Çavuşoğlu'nun Mali halkıyla dayanışma göstermek için başkent Bamako'ya geldiği belirtildi.

Dakaractu internet sitesi de Çavuşoğlu'nun Senegal ziyaretini "Dakar-Ankara ikili ilişkilerini pekiştiriyor" başlığıyla duyurdu.

Türkiye'nin Batı Afrika'da önemli bir pazar payı olduğunun altı çizilen haberde, Türkiye'nin tamamladığı Dakar'daki uluslararası havalimanı, kongre merkezi gibi projelere atıfta bulunuldu.

Türkiye "ayıracalıklı" partner

Senegal Haber Ajansı APS de "Ankara-Dakar arasında 2 yeni anlaşma" başlıklı haberinde, eğitim ve kültür alanında imzalanan anlaşmaların içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Haberde, 2 bakanın, Senegal ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin kısa vadede 400 milyon dolara ulaşma hedefinde mutabık kaldığı vurgulandı.

Seneplus internet sitesi de Türkiye'nin ekonomik ve jeopolitik açıdan Senegal'de artık kendine önemli bir yer edindiğini hatta Fransa ve Çin gibi ülkelere nazaran "ayrıcalıklı" bir partner olduğunu yazdı.

Haberde, Çavuşoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak ayındaki ziyaretinin ardından kazanımları ve iş birliklerini değerlendirmek adına ülkeye geldiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Afrika ziyareti, kıtada yayın yapan Fransız basını tarafından da ilgiyle izlendi. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.