Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fidan, toplantı vesilesiyle Brüksel'de Rutte ile bir araya geldi.
Görüşmede, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı sona erdirmeye yönelik çabalar, Karadeniz’in güvenliğiyle ilgili konular, Temmuz 2026'da Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi’nin hazırlıkları ve Türk savunma sanayisinin NATO üyelerine katkıları ele alındı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Bakan Fidan, ayrıca Hollanda Dışişleri Bakanı van Weel ile de bir araya geldi.
Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Cooper ile görüştü
Görüşmede, Gazze’deki durum ele alınırken Bakan Fidan, Gazze'de ateşkesin sürdürülebilir hale gelmesi ve ihtiyaç duyulan insani yardımın bölgeye girişine izin verilmesi için İsrail'e baskı uygulanması gerektiğini ifade etti.
Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı bitirmeye yönelik müzakerelerde gelinen noktanın da değerlendirildiği görüşmede, Fidan, bulunacak çözümün adil ve kalıcı olması gerektiğini vurguladı.
Görüşmede, Suriye ve Lübnan'daki durum da ele alındı.