Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz sizi sesinizden tanırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP, bunun yanında HDP ve diğerleri, sizin ittifakınız gün gibi ortada. Biz sizi sesinizden tanırız." dedi.

22.02.2019 - Güncelleme : 22.02.2019
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz sizi sesinizden tanırız

Muğla

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kışla Gençlik Merkezi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muğla'da

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Muğla'da düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti. ( Murat Kula - Anadolu Ajansı )

Erdoğan, vatandaşlardan AK Parti ile Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin adaylarına destek istedi.

"Allah aşkına yıllar yılı bu Muğla'yı bu CHP zihniyeti yönetti mi? Ne yaptılar?" diye soran Erdoğan, "Şöyle başımızı iki elimizin arasına alalım, ne olur artık benim milletim bu CHP zihniyetine dersini şu sandıkta versin. Bodrum'u yıllardır sel alıp götürüyor, öyle mi? Her türlü rezillik orada ve hiçbir altyapı yok. Hangi ilçeye bakarsan bak hiçbir altyapı yok. Artık bu işi bitirelim diyoruz. Bak 37 gün kaldı, çalışalım ve bu işi bitirelim." dedi.

"İşte buyurun, biz eserlerimizle varız." ifadesini kullanan Erdoğan, Muğla'ya bugüne kadar "20 katrilyon lira tutarında yatırım" yaptıklarını söyledi.

 

"Sandras İçme Suyu Projesine başlıyoruz"

Milas-Bodrum Havalimanı yolcu trafiğini 1 milyon 599 binden 4 milyon 186 bine çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, "Nereden nereye?" dedi. 

Ören ve Turgutreis yat limanlarını, Bodrum ve Güllük iskelelerini tamamlayarak şehre kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, geçen yıl Muğla'ya 4,5 milyon turist geldiğini bildirdi. 

Erdoğan, Muğla'da 6 baraj ve 2 gölet inşa ettiklerini, 6 baraj ve 8 göletin inşasının sürdüğünü belirterek, "İçme suyu yatırımları büyükşehir ve ilçe belediyelerinin işidir. Baktık bu CHP'li belediyelerden iş çıkmıyor, Muğla susuzluktan kavrulmaya doğru gidiyor, hemen meseleye el attık, Devlet Su İşlerini devreye soktuk. Şimdi buradan müjdesini veriyorum, Muğla'nın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Sandras İçme Suyu Projesine bu yıl başlıyoruz." diye konuştu. 

İnşa ettikleri sulama projeleriyle 86 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını anımsatan Erdoğan, yapımı devam eden 11 sulama tesisi tamamlandığında 139 bin dekar mümbit araziyi daha suyla buluşturacaklarını bildirdi. 

İnşa ettikleri içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisiyle Bodrum Yarımadası'nın içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını dile getiren Erdoğan, "Şimdi de Akgedik Barajı'ndan aldığımız suyu inşa ettiğimiz isale hattı ve arıtma tesisiyle Milas'a vereceğiz. Yaptığımız 57 adet taşkın koruma tesisiyle Muğla şehir merkezini, eğer bunlar olmasaydı Muğla şehir merkezi de batacaktı söyleyeyim size, 60 yerleşim yerini ve 20 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk biz. Biz yaptık, bunu belediye yapması gerekirdi. 17 adet dere ıslahı projesinin de yapım çalışmalarına devam ediyoruz." dedi. 

Erdoğan, CHP'li belediyelerce yıllardır altyapı çalışması yürütülmeyen Bodrum'un sık sık sel baskınlarına maruz kaldığını dile getirerek, Muğlalılara, "Gelin, bu dönemde Bodrum'u AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıralım." çağrısında bulundu. 

"Bunlar lafa gelince çevreciliği, yeşili, ağacı, ormanı dillerinden düşürmezler ama bu ülkeye dikili bir ağaçlarının nasip olduğu görülmemiştir." diyen Erdoğan, kendilerinin bu konuda yaptıkları çalışmaların dünya çapında takdir topladığına işaret etti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD), 10 yıllık değerlendirme raporunda Türkiye'nin çevre performansından övgüyle bahsedildiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin ağaçlandırmadan biyoçeşitliliğin korunmasına ve atık yönetimine kadar pek çok konuda dünyada örnek gösterildiğini ifade etti.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık Projesi ile yoğun çalışma başlattığını ve projeyi yaygınlaştırdıklarını söyledi. 

"Akşam yalan, sabah iftira"

Son 17 yılda Muğlalılara verilen desteklere de değinen Erdoğan, "Bay Kemal diyor ki: 'Çiftçiler battı, bitti, ellerinden arsaları, tarlaları alındı.' Akşam yalan, sabah iftira. Bakınız, çiftçilerimize ne kadar destek verdik biliyor musunuz? Resmi rakamı söylüyorum; 1,3 katrilyon tarımsal destek verdik. Şehrimizde bir teknopark, bir araştırma geliştirme merkezi kurduk. Muğlalı iş insanlarımıza, girişimcilerimize ise toplamda yaklaşık 11 katrilyon liralık yatırım teşviki sağladık." diye konuştu.

Milas'a doğal gaz müjdesi

Verilen desteklerle 35 bin kişilik ilave istihdam oluşturduklarına dikkati çeken Erdoğan, kentteki 105 bin iş yerini toplam 1,3 milyar lira SGK prim teşvikiyle desteklediklerini söyledi. 

Muğla, Yatağan, Menteş, Ula ve Bayır'a doğal gaz getirdiklerini anlatan Erdoğan, "Türkiye genelinde şu anda 81 vilayete doğal gaz ulaştırdık. İlçelerimizin yarısına ulaştırdık, şimdi diğer yarısına da ulaştıracağız. Milas'a da doğal gaz getireceğimizin müjdesini burada sizlere vermek istiyorum." diye konuştu.

Erdoğan, her alanda tüm ilçeleriyle Muğla'yı eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle donatacaklarını kaydederek, "Artık kömürlükten kömür alalım, odun alalım, bu devri geriye koyalım. Benim Ayşe bacım, Fatma bacım çok çekti. Artık düğmeye basalım, dairemizin evimizin tamamı ısınsın, sıcak su her yere gelsin. Bu çileleri bitirelim ama CHP zihniyeti bunları bitiremez." ifadelerini kullandı. 

Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına geldiğinde kenti hava kirliliği ve çöp dağlarıyla aldığını anlatan Erdoğan, 39 kişinin yaşamını yitirdiği Ümraniye çöplüğü patlamasında il ve ilçe yönetiminde CHP'nin olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, o zaman 50 bin eve doğal gaz gittiğini kaydederek, "Ben cezaevine giderken İstanbul'daki doğal gaz giden ev sayısı 1 milyon 250 bin. Şimdi İstanbul'da doğal gazın gittiği ev sayısı ne oldu biliyor musunuz? 6,5 milyona ulaştı. Biz böyle çalışıyoruz." dedi.

"Muğla, 31 Mart'ta, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Gönül belediyeciliğine 'Evet' diyor muyuz? Cumhur İttifakı'na destek veriyor muyuz? 31 Mart'ta destan yazıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, alandakilerden "Evet" yanıtını aldı. 

Muğlalılardan kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, "Bugün Muğla'yı sadece coşkulu değil, aynı zamanda kararlı gördüm. 31 Mart akşamı büyükşehir ve ilçeleriyle tüm Muğla'dan müjdeli haberler bekliyorum." dedi.

"Bir tarafta Cumhur İttifakı var, diğer tarafta zillet, illet ittifakı var"

Bugün Türkiye'de iki ittifak olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bir tarafta Cumhur İttifakı var, diğer tarafta zillet, illet ittifakı var. Milletimiz işte bu ikisi arasında bir karar verecek. Belediye başkanlıkları bu kararın sadece bir boyutunu oluşturuyor. Asıl karar, bu ittifakların neyi temsil ettiklerine bakılarak verilecek. Zillet ittifakının partileri yaptıkları işten kendileri bile utandıkları için adaylarının arkasında aslanlar gibi duramıyorlar. Parti amblemlerini gizleyerek birlikteliklerini saklayabileceklerini sanıyorlar. Parti amblemlerini koymuyorlar, bu enteresan. Bunlar herkesi kör, alemi sersem yerine koyuyor. 

Halbuki CHP, bunun yanında HDP ve diğerleri, sizin ittifakınız gün gibi ortada. Biz sizi sesinizden tanırız. HDP'nin nerelerde, kimi desteklediğini biz de biliyoruz, milletimiz de biliyor, kendileri de zaten açıkça söylüyorlar. Ne diyorlar, 'AK Parti ve MHP'ye kaybettirecek yerlerde zillet ittifakını destekleyeceğiz.' Biz Cumhur İttifakı'nı nerede nasıl kurduğumuzu, bugüne nasıl geldiğimizi her fırsatta anlatıyoruz."

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Marmaris'te olduğunu, eşi, damadı, kızı ve torunlarıyla hareket edip son ana kadar pilota nereye gideceklerini söylemediklerini belirterek, şöyle devam etti: 

"Ve çok enteresan gece 01.15, oraya indikten sonra öğrendim. Yüz binler Atatürk Havalimanı'ndaydı, meğerse 23.15'te de Bay Kemal oraya gelmiş. Bay Kemal FETÖ'cülerin koruması altında tankların arasından Bakırköy Belediyesine gitmiş ve utanmadan diyor ki: 'Benim haberim olsaydı ben de orada beklerdim.' Sende o yürek var mı? Yüz binler meydanda duruyor, 'Haberim olsaydı, ben de orada olurdum.' diyor. Olmazsın, sen ürkeksin, sen korkaksın, sende o yürek yok. Bu kadar seçime girdi, her seçimi kaybediyor, değil mi? Adam koltuğa acayip yapışmış. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir siyasetçi bu kadar mağlubiyetten sonra o kadar koltukta durmaz ama bu maalesef orada."

Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da sokaklarda, meydanlarda kurduklarını anlatan Erdoğan, "Hele ki 7 Ağustos Yenikapı buluşması. Ben o Beyefendi'yi de davet ettim. Cuma akşamına kadar gelmeyeceğini söyledi. Artık cuma akşamı tahammül edemedi, 'Evet' diye haber geldi fakat 7 Ağustos'taki o Yenikapı ruhunu sonra reddetti, niye? Bu iş ruh meselesi. Bu birlik, beraberlik başka bir şey."

"Pazara kadar değil mezara kadar devam edeceğiz"

Cumhur İttifakı'nı Meclis'te hukuki dayanağa kavuşturduklarını ve "Bunu millet istediği sürece devam ettireceğiz" dediklerini anımsatan Erdoğan, "Ama ben ne diyorum; pazara kadar değil mezara kadar devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki onlar kendi ittifaklarını nasıl, niçin kurduklarını, hangi pazarlıklarla bir araya geldiklerini söyleyebiliyorlar mı? Söylemiyorlar. Kandil bu ittifakı destekliyor, teröristler destekliyor. Yakalanan teröristler bu ittifakın başarısı için çalıştıklarını inkar ediyor. Ülkemize husumet besleyen ne kadar çevre varsa bu ittifakın arkasında saf tutuyor. Buna rağmen zillet ittifakı liste kavgalarının, ayak oyunlarının, dövüşün, çekişin içinde boğulmuş durumda. Üstelik İzmir'den Beyoğlu'na kadar pek çok yerde öyle adaylar gösterdiler ki tam evlere şenlik. Zillet ittifakının adayları içinde 12 Eylül darbecilerinin celladı babasını yere göğe sığdıramayan da var, bölücü örgütün eylemlerine her türlü desteği verenler de var." 

Onlara bir şey söylemelerine gerek olmadığını, birbirlerine söylediklerine bakıldığında zaten ortada nasıl bir oyun döndüğünün rahatça görülebileceğini belirten Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz bölücü örgütün yöneticileri ve onlara destek verenlerin kendi aralarında konuşmalarından PKK'nın tüm ümidini 31 Mart'ta zillet ittifakının başarısına bağladığını tespit ettiler." diye konuştu.

"Aşımıza, ekmeğimize, kesemize göz dikenlere hadlerini bildireceğiz" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde Türkiye'nin başına çorap örmek için yıllardır uğraşıp da başarılı olamayan içerideki ve dışarıdaki tüm kesimlerin de son ümit olarak 31 Mart'a sarıldığının altını çizerek, "31 Mart'ın kimin için ne anlam ifade ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Muğlalılar tüm bunları görüyor, ben buna inanıyorum. Miletimiz tüm bunları görüyor. Onun için de 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın tüm Türkiye'de rekor bir oyla sandıktan çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu millet, önüne kurulan tuzakları, arkasından çevrilen dolapları, sinsice oynanan oyunları 31 Mart'ta bir kez daha bozacaktır." dedi. 

Muğlalı vatandaşlardan 31 Mart'ta ülkeye, geleceğe, sandığa, demokrasiye, milli iradeye, Cumhur İttifakı'na sahip çıkma, "belediye işi gönül işi" deme sözünü alan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önümüzde yapacak çok işimiz var. Daha istiklalimize ve istikbalimize kastedenlere hak ettikleri dersi vereceğiz. Ekonomimize saldırarak, aşımıza, ekmeğimize, kesemize göz dikenlere hadlerini bildireceğiz. Daha yapacak çok okullarımız, hastanelerimiz var. Yollarımız, barajlarımız, milletimize verecek çok hizmetimiz var. Ama bunu sadece merkezi yönetimle değil aynı zamanda yerel yönetimle birleştirdiğimiz zaman bu güç farklı olur. Onun için sizden güçlü bir destek istiyoruz. Çok koşacağız, çok çalışacağız, gönülleri fethedeceğiz." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.