Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,218.51
ETH/USDT
3,556.40
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2018

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Vatandaş değil devlet kemer sıkacak

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak." dedi.

Onur Orhan  | 09.06.2018 - Güncelleme : 09.06.2018
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Vatandaş değil devlet kemer sıkacak Fotoğraf: AA/İbrahim Yozoğlu

Sakarya

SAKARYA

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, seçim sürecinde Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını belirterek, bugün de Sakarya'nın ardından Kocaeli'ye geçeceğini söyledi. 

Türkiye'de cari açığın 55 milyar dolar, işsizliğin yüzde 20, mutfaktaki enflasyonun yüzde 30'un üstü, doların 5 lira, ithalatın ise 250 milyar dolar olduğunu belirten Muharrem İnce, "Peki zihniyet ne? Savurganlık, israf. Bizim yapmamız gereken sadece bir seçim değil bir zihniyeti yok edeceğiz. İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak. Türkiye'nin sorunlarını yorgun bir adam çözemez, taze kan lazım ülkeye." diye konuştu. 

"Bu iş birinci turda bitecek"

Muharrem İnce, çocuk bezinden yüzde 18 KDV alınmasını da eleştirerek, "Erdoğan meydanlara gelip '3 çocuk yap, 5 çocuk yap' diyor. Çocuğun bezinden yüzde 18 KDV alıyorsun, sonra '5 çocuk yap' diyorsun. Senin görevin çocuk sayısını belirlemek değil senin görevin çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek." ifadelerini kullandı.

İnce, 4 Mayıs'ta kampanyaya başlarken seçimin ikinci tura kalacağını düşündüğünü vurgulayarak, "Ama bu 35 günde gördüm ki ikinci tura kalmıyor, bu iş birinci turda bitiyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.