Dolar
32.58
Euro
34.89
Altın
2,315.83
ETH/USDT
3,156.50
BTC/USDT
64,266.00
BIST 100
9,722.09
Politika

AK Parti'den seçim sonuçlarına 14 ilde itiraz

AK Parti, 14 ildeki bazı ilçe ve beldelerde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

02.04.2019 - Güncelleme : 02.04.2019
AK Parti'den seçim sonuçlarına 14 ilde itiraz

Ankara

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Siirt'teki 12 belediye başkanlığından 7'sini partilerinin adaylarının kazandığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezince kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip edip sonuçları değerlendirdiklerini belirten Çalapkulu, "Bu sonuçlarla İlçe Seçim Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında rakibimizle bir fark söz konusu." dedi.

Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu etkileyebilecek 4 bine yakın oyun da geçersiz sayıldığına dikkati çekerek seçim sonuçlarıyla ilgili verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını bildirdi.

Denizli

Denizli'nin Babadağ ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ali Altı, rakibi AK Parti'li Salim Demirezen'den 17 oy fazla alarak, seçimi kazandı. 

Ali Altı 1720, Salim Demirezen ise 1703 ol aldı. 

Honaz ilçesinde ise CHP adayı Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oy ile rakibi AK Parti'li Turgut Devecioğlu'ndan 8 oy fazla alarak seçimi önde tamamladı. 

Bu sonuçların ardından AK Parti İl Başkanlığı ilçe seçim kurullarına başvurarak, 2 ilçede oyların yeniden sayılmasını istedi.

Zonguldak

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldesinde oylarda tutarsızlık olduğunu söyledi.

Karabük

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük merkezde belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. 

Altınöz, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçların açıklandığını hatırlattı.

Geçersiz oylar fazla olduğu gerekçesiyle Karabük merkez belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini aktaran Altınöz, "2 bin 600'e yakın geçersiz oy varmış. Bu nedenle Genel Merkez ile görüşerek ve onay alarak itirazda bulunduk." dedi. 

Bartın'da itiraz üzerine oylar yeniden sayılıyor

AK Parti ve MHP'nin, Bartın belediye başkanlığının resmi olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz olarak kayıtlara giren oylar yeniden sayılıyor.

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, yaptığı açıklamada, il merkezindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. 

Aldatmaz, gayret, samimiyet ve tevazu içinde seçim çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, seçmenlerin de sandık başına giderek iradesini ortaya koyduğunu söyledi. 

Samsun

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atakum'da ilçe belediye başkanlığı ile ilçe belediye meclis üyeliği yönünden itirazlarını ilçe seçim kuruluna verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda tüm sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiklerini anlatan Aksu, milletin iradesinin sandığa yansımasını amaçladıklarını vurguladı.

Yalova

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak ile parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Bağatar, Yalova Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili incelemelerde bulunduklarını belirterek, toplantının ardından İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Adıyaman

AK Parti Adıyaman'ın Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Tut ilçesinde CHP adayı Mehmet Kılıç, Sincik ilçesinde bağımsız aday Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi adayı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesinde MHP adayı Gaffari Akkuş'un kazandığı kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına verdi. 

Erzurum

AK Parti, Erzurum'un 4 ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, parti yetkilileri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla, Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Oltu'daki seçim sonuçlarına itiraz etmek için ilçe seçim kurullarına gitti.

AK Partililer, seçim sonuçlarına itiraz etmek için hazırladıkları dilekçeleri ilçe seçim kurullarına verdi.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre kentin Oltu ilçesinde BBP adayı Necmettin Taşçı, HDP'li adaylardan Karayazı'da Melike Göksu, Karaçoban'da Halit Uğun, Tekman'da Müzahit Karakuş seçimi kazanmıştı.  

Adana

Adana'da kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Kadir Aydar'ın 3 bin 607 oy farkla belediye başkanı seçildiği Ceyhan'da, AK Parti seçime itiraz etti. 

AK Parti adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in 3 bin 512 oy farkla belediye başkanı seçildiği Yüreğir'de ise CHP, seçimlere itirazda bulundu. 

AK Parti adayı Remzi Ergü'nün 45 oy farkla belediye başkanı seçildiği Tufanbeyli'de de hem CHP hem de AK Parti seçime itiraz etti.

AK Parti yetkilileri oy farkının daha fazla olduğu, CHP temsilcileri ise seçimi kendilerinin kazandığı iddiasıyla oyların yeniden sayılmasını talep etti. 

Aydın

AK Parti Aydın'ın Çine ve Yenipazar ilçesinde oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kurullarına başvurdu. 

Çine ilçesinde CHP'nin adayı Enver Salih Dinçer 17 bin 713, AK Parti'nin adayı Celal Özden 17 bin 296, Yenipazar'da CHP'nin adayı Mehmet Yüsran Erden 4 bin 600, AK Parti'nin adayı Suat Menderes 4 bin 357 oy, İncirliova'da İYİ Parti'nin adayı Aytekin Kaya 11 bin 951, MHP'nin adayı Gürşat Kale ise 11 bin 614 oyla sandıktan çıktı. 

Antalya

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarının yeniden sayılması için 19 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

Taş, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediye oylarının yeniden sayılması için 19 ilçede itiraz ediyoruz. Sahada cansiperane çalışan ve partimize oy veren kardeşlerimizin 1 oyunun dahi boşa gitmemesi için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız." ifadelerini yer verdi.  

Ardahan

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Ardahan Belediye Başkanlığı ile Ardahan İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinde bazı sandıklardaki sonuçlara itirazda bulunduklarını belirtti.

Aydın, itiraz edilen sandık listelerinin dilekçe ile Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verildiğini aktardı.

Kentte kesin olmayan sonuçlara göre Ardahan Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Yunus Baydar ile yarışan CHP adayı Faruk Demir kazanmıştı.

Eskişehir

Eskişehir'de AK Parti, yerel seçim sonuçlarına itiraz etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 588 oy alarak kazanırken, rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Burhan Sakallı ise 246 bin 486 oyda kaldı.

AK Parti İl Başkanlığı, İl Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.

Odunpazarı ilçesinde de CHP'nin adayı Kazım Kurt 120 bin 279 oy, AK Parti'nin adayı Volkan Doğan ise 113 bin 139 oy aldı. Kesin olmayan sonucun ardından AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Tepebaşı ilçesinde ise Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ahmet Ataç 124 bin 259 oy, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hasan Tuç ise 90 bin 611 oy aldı. AK Parti İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için Tepebaşı İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın