Dolar
32.48
Euro
34.86
Altın
2,332.88
ETH/USDT
3,163.10
BTC/USDT
64,598.00
BIST 100
9,716.77
Politika

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: CHP hatipleri bizden daha fazla Erdoğan'dan bahsediyorlar

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetin karizmatik lideri olduğunu ifade ederek, "CHP hatipleri bizden daha fazla Sayın Erdoğan'dan bahsediyorlar, 'karizma' dediğim budur." dedi.

11.12.2018 - Güncelleme : 12.12.2018
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: CHP hatipleri bizden daha fazla Erdoğan'dan bahsediyorlar

TBMM

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetin karizmatik lideri olduğunu ifade ederek, "CHP hatipleri bizden daha fazla Sayın Erdoğan'dan bahsediyorlar, 'karizma' dediğim budur. Eğer bir siyasi hareket, merkezinde karizmatik bir lider marifetiyle yürüyorsa siz bodoslama onu hedef alırsınız, onu tahrip etmeye çalışırsınız." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Hakimler ve Savcılar Kurulu, MİT Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığının 2019 yılı bütçeleri üzerinde görüşmelerde, CHP Grubu adına yapılan konuşmalar tamamlandı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, yürütmenin sorumluluklarının millete ve TBMM'ye değil Cumhurbaşkanına karşı olduğunu savundu.

Sındır, "Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı, bütçeyi sunan kendisi değil; atadığı bir memur, bakan. Yürütmeyi değil Cumhurbaşkanını temsilen gelmiş bir memur, bakan 2019 yılı bütçesini sunmuştur. Biz bu bütçe üzerinde görüşme yapıyoruz. Cumhurbaşkanı niye burada değil, niye bütçesini sunmadı, savunmadı?" diye sordu.

Bütçede 117 milyar lira faize ayrılırken, yerel yönetimlere 93,6 milyar lira öngörüldüğünü ifade eden Sındır, bunun halkın, demokrasinin değil rantın bütçesi olduğunu öne sürdü.

"Sayın Cumhurbaşkanımız siyasetin karizmatik bir lideri"

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 68 bin kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten "soruşturma altına alındığını" öne sürerek, "Sizin Genel Başkanınıza ağzını açan yargı önünde süründürülüyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı da bizim Genel Başkanımızı açıkça tehdit ediyor. Ne Genel Başkanımız ne de tek üyemiz size pabuç bırakmaz. " diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Aydoğan'ın hukuk fakültesini nasıl bitirdiğini bilemediğini, bu dilin, hukuk nosyonuna sahip birinin dili olamayacağını ifade etti.

Aydoğan'ın, "Cumhurbaşkanına karşı ağzını açan ceza alıyor." dediğini belirten Bostancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetin karizmatik bir lideri olduğunu kaydetti. Bostancı, "Vicdanlı ve hakkaniyet sahibi CHP'liler kendi mahrem dünyalarında siyasete baktıklarında siyasetteki karizmanın ne olduğunu bilirler. Aleni olarak da en çok kimin üzerine konuşuluyor? CHP hatipleri bizden daha fazla Sayın Erdoğan'dan bahsediyorlar, 'karizma' dediğim budur. Eğer bir siyasi hareket, merkezinde karizmatik bir lider marifetiyle yürüyorsa siz bodoslama onu hedef alırsınız, onu tahrip etmeye çalışırsınız. Bütün olup bitenler bunun hikayesidir." diye konuştu.

Muhabir: Meltem Öztürk 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.