Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Ramazan ayı için önerilen süt helvası, genelde Bursa yöresinde yapılıyor. Hazırlaması 15 dakika süren tatlının şeker oranı düşürülerek daha hafif hale getirilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Limonla ovulmuş enginar çanağının vişne suyu ile renklendirilmiş şerbette 30 dakika pişirildikten sonra tercihe göre kaymak ve ceviz sunumuyla yapılan "enginar tatlısı" ramazan sofralarına hazırlanıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Limonla ovulmuş enginar çanağının vişne suyu ile renklendirilmiş şerbette 30 dakika pişirildikten sonra tercihe göre kaymak ve ceviz sunumuyla yapılan "enginar tatlısı" ramazan sofralarına hazırlanıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Kütahya'nın geleneksel tatlısı olarak bilinen, yüzyıllardır tüm Anadolu sofralarını süsleyen "incir tatlısı" bir başka ramazan tatlısı olarak iftarda tüketilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Kütahya'nın geleneksel tatlısı olarak bilinen, yüzyıllardır tüm Anadolu sofralarını süsleyen "incir tatlısı" bir başka ramazan tatlısı olarak iftarda tüketilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Kütahya'nın geleneksel tatlısı olarak bilinen, yüzyıllardır tüm Anadolu sofralarını süsleyen "incir tatlısı" bir başka ramazan tatlısı olarak iftarda tüketilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Limonla ovulmuş enginar çanağının vişne suyu ile renklendirilmiş şerbette 30 dakika pişirildikten sonra tercihe göre kaymak ve ceviz sunumuyla yapılan "enginar tatlısı" ramazan sofralarına hazırlanıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Ramazan ayı için önerilen süt helvası, genelde Bursa yöresinde yapılıyor. Hazırlaması 15 dakika süren tatlının şeker oranı düşürülerek daha hafif hale getirilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü Koordinatörü Şef Tolga Kamiloğlu, hem sağlıklı hem de en fazla 30 dakika içinde hazırlanabilecek tatlıları önerdiklerini belirtti. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Osmanlı saraylarından gelen bir başka ramazan geleneğinin ise şerbetler olduğunu kaydeden Şef Tolga Kamiloğlu, farklı oranda nişasta ve süt ile yapılan muhallebi parçalarının da bulunduğu Helatiye Şerbeti'nin yine Ege'ye özgü bir lezzet olan damla sakızı ile renklendirilebileceğini ifade etti. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Ramazan sofrasına "Ege" tatlıları Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Ege mutfağının enginar ve incir gibi dünyaca ünlü ve şifalı bitkileri, ramazan ayında hafif, pratik ve ekonomik tatlı arayanlar için öneriliyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaçın yanı sıra sofralarında farklı lezzetlerle de yer açmak isteyenler için Ege Bölgesi'ne özgü ürünler bir adım öne çıkıyor. Kütahya'nın geleneksel tatlısı olarak bilinen, yüzyıllardır tüm Anadolu sofralarını süsleyen "incir tatlısı" bir başka ramazan tatlısı olarak iftarda tüketilebiliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler