Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,331.55
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,500.00
BIST 100
9,716.77
Kurumsal Haberler

AA'nın '18. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi' 9 Ağustos'ta başlayacak

AA, Polis Akademisi ve TİKA iş birliğinde 9-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 18. Savaş Muhabirliği Eğitimi'ne Azerbaycan'dan 24 medya mensubu katılacak.

Nazlı Yüzbaşıoğlu  | 02.08.2021 - Güncelleme : 02.08.2021
AA'nın '18. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi' 9 Ağustos'ta başlayacak

Ankara

Anadolu Ajansı (AA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen "18. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi", Azerbaycan'dan 24 gazetecinin katılımıyla 9 Ağustos'ta başlayacak.

AA Haber Akademisi koordinatörlüğünde, her biri alanında uzman akademisyen, profesyonel güvenlik güçleri ve deneyimli habercilerin ders verdiği eğitimlere, 2012 yılından bu yana 118'i yabancı 327 medya mensubu katıldı.

9-20 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenecek 18. Savaş Muhabirliği Eğitim Programı'na, Azerbaycan'dan 24 medya mensubu katılacak. ​​​​​​​

​​​​​​​Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) da eğitimci kadrosuyla destek verdiği Savaş Muhabirliği Eğitimi, Türkiye'de alanında tek olma özelliğini taşıyor.

Habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, kimyasal ve biyolojik saldırılardan, olağanüstü durumlarda medya yönetimine kadar 26 ayrı ders verilen ve 12 gün süren eğitim, 62 saati pratik olmak üzere toplam 108 saat dersi içeriyor.

18. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitiminde yer alan dersler:

"Savaş Muhabirliği, Rota Belirleme ve Harita Okuma, Hava Operasyonları, Deniz Operasyonları, İlkyardım Uygulamaları, KBRN Saldırıları, Savaş Teorisi ve Terminolojisi, Toplumsal Olaylar, Sığınmacılar ve Mülteci Kampları, Olağanüstü Hallerde Teknoloji ve Bilgi Güvenliği, Yakın Savunma, Savaş Hukuku, Ortadoğu Jeopolitiği, Suda Hayatta Kalma, İkna Stratejileri ve Algı, Araç Güvenliği ve İleri Sürüş Teknikleri, Adam Kaçırma ve Rehin Alma Simülasyonları, Kişisel Güvenlik ve İntikal, Pusu ve Pusudan Korunma Yöntemleri, Haber Konusu Olarak Doğal Afetler, Patlayıcılar ve Tehlikeli Alanlar, Terör ve Terörizm, Risk Analizi ve Genel Görev Prosedürü, Olağanüstü Durumlarda Medya Yönetimi ve Yayın İlkeleri, Gece Kampı, Yeni Nesil Terör Örgütleri ve FETÖ"

Dersler kriz, afet ve savaş bölgelerinde görev yapan basın mensuplarının yüzleşebileceği zorluklar ve tehditlerle nasıl başa çıkabilecekleri üzerine hazırlanırken, eğitim programı riskli bölgelere gidecek haberciler için büyük önem taşıyan bilgiler içeriyor.

Kursiyerlerden başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan "Savaş Muhabirliği Sertifikası"nın verildiği eğitim programı, Türkçe'nin yanı sıra simultane çeviri desteği ile İngilizce, Rusça ve Arapça olarak da düzenlenebiliyor.​​​​​​​

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.