Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,355.00
BIST 100
9,130.93
Kültür

Tiyatroyla binlerce öğrenciye hayvan sevgisi aşıladılar

İstanbul'da iki yıl önce kurulan Tiyatro Park'ın üyeleri, Türkiye'nin farklı illerinde sahneledikleri oyunlarla binlerce öğrenciye hayvan sevgisini aşıladı.

20.05.2018 - Güncelleme : 21.05.2018
Tiyatroyla binlerce öğrenciye hayvan sevgisi aşıladılar

BİTLİS - Ahmet Okur

Türkiye'nin tüm illerine giderek buralarda çeşitli oyunlar sergileyen Tiyatro Park ekibi, hayvan sevgisinin yanında öğretici oyunlar sahneliyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Bir Damla Yaşam Derneği tarafından organize edilen program kapsamında Bitlis, Tatvan ve Hizan belediyelerinin katkıları ile Bitlis'e gelen ekip, 3 gün boyunca farklı okullarda öğrencilere "Bremen Mızıkçıları" adlı oyunu sahneledi.

"Olabildiğince iyi bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz"

Tiyatro oyuncularından Emre Erilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır tiyatro oyunculuğu yaptığını, iki yıldır Tiyatro Park'ta sahneye çıktığını söyledi.

Ellerinden geldiğince Türkiye'nin her yerine giderek bu oyunları sahnelemeye çalıştıklarını anlatan Erilmez, şöyle konuştu:

"Bitlis'e gelmeden önce Gaziantep'teydik. Daha önce Kırşehir, Kütahya, Antalya, Niğde, Aksaray ve İstanbul'un çok farklı yerinde bu oyunlarımızı sahneledik. Şu anda 6 çocuk, bir yetişkin oyunumuz var. Bremen Mızıkçıları bu sezon bünyemize yeni dahil oldu. HAYTAP'ın destekleri ile buraya geldik. Bir söz vardır 'Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez' olabildiğince iyi bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Dokunabildiğimiz her çocuğa iyi ve doğru insan olmayı öğretiyoruz. Bunu hayvan sevgisi ve çevre temizliği ile aşılıyoruz. Bizden sonra gelecek arkadaş ve kardeşlerimize daha iyi bir dünya hazırlanması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

"100 bin öğrenciye ulaştık"

Turnelere gittiklerinde oyunlardan sonra ellerinden geldiğince katılımcılarla konuştuklarını anlatan Erilmez, İstanbul'da okullarda ve kültür merkezlerinde sahneledikleri oyunlardan da olumlu dönüşler aldıklarını aktardı.

Erilmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki sezonda Tiyatro Park olarak 100 bin öğrenciye ulaştık. 25 kişilik bir ekibiz, aynı anda tek bir oyun oynamıyoruz, çok farklı yerlerde farklı oyunlar oynuyoruz. İki sezon gibi kısa bir sürede bu kadar kişiye ulaştık. Tüm tiyatro oyunlarımız ailenin çocuklara öğretmek istediği her şeyi öğretiyor. Temiz, iyi ve çevresine karış duyarlı olması gerektiğini oyunlarla öğretiyoruz. Benim evladım olursa ne anlatırsam ve ne öğretirsem, oyunlarımızda da bunu öğretmeye çalışıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.