Dolar
32.49
Euro
34.95
Altın
2,331.86
ETH/USDT
3,160.50
BTC/USDT
64,621.00
BIST 100
9,716.77
Kültür

'Seyirci festivale sahip çıkıyor salonlar dolu'

Antalya'da bu yıl 54'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin jüri üyelerinden Fadik Sevin Atasoy, seyircilerin festivale sahip çıktığını belirterek, salonların dolu olduğunu söyledi.

Sinan Özmüş  | 26.10.2017 - Güncelleme : 26.10.2017
'Seyirci festivale sahip çıkıyor salonlar dolu'

Antalya

ANTALYA - Sinan Özmüş

Tanınmış oyuncu Fadik Sevin Atasoy, bu yıl 54'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin jüri üyesi olmasını "onur verici" olarak değerlendirdi.

Atasoy, "Jüri içerisinde tek Türk olmak, sadece jüri olmak değil, aynı zamanda memleketle ilgili bir sorumluluk da veriyor. Dolayısıyla soruları en doğru, en doğru dengede yanıtlamaya çalışıyorum. Hem onları bilgilendirmek hem de mevcut ön yargıları bir yandan kırmaya çalışıyorum." dedi.

"Seyirci festivale sahip çıkıyor, salonlar dolu." diyen Atasoy, salonlara girdiklerinde jüriye ayrılan kısımlarda dahi sıkışarak oturduklarını kaydetti. 

Aynı duyguları festival başkanı Elia Suleiman'ın da "Ne kadar güzel, burada hemen hemen her salon dolu." sözleriyle ifade ettiğini aktaran Atasoy, "Seyircinin festivale sahip çıkması bizi gururlandırıyor." diye konuştu.

"Bu adım seneler önce atılmalıydı"

Türk filmlerinin yabancı filmlerle aynı kategoride yarışmasının çok güzel olduğunu söyleyen Atasoy, "Bu bizim evrensel sinema içerisinde yer alabilmemiz için atılması gereken bir adımdı. Bence bu adım seneler önce yapılmalıydı." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın