Dolar
32.48
Euro
34.87
Altın
2,335.68
ETH/USDT
3,163.10
BTC/USDT
64,750.00
BIST 100
9,716.77
Kültür

Filistin'in 7 kentinde eş zamanlı 'pazar hikayeleri' temalı fotoğraf sergisi düzenlendi

Filistinli fotoğrafçıların objektifleriyle pazarlardaki günlük yaşamın belgelendiği "Pazar Hikayeleri" isimli fotoğraf sergisi Filistin'in 7 kentinde eş zamanlı açıldı.

Halime Afra Aksoy  | 25.06.2021 - Güncelleme : 25.06.2021
Filistin'in 7 kentinde eş zamanlı 'pazar hikayeleri' temalı fotoğraf sergisi düzenlendi Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Gazze

Kudüs, Gazze, Nablus, El-Halil, En-Nasıra, Yafa ve Akka kentlerinde gerçekleştirilen etkinlik, sivil toplum kuruluşu Filistin İnsaniyyat Derneğinin 14 gençlik kuruluşunun iş birliğiyle organize edildi.

Filistinli 25 fotoğrafçının objektifinden pazarlardaki günlük hayatın çeşitli yönlerinin belgelendiği 105 fotoğrafın yer aldığı sergi, 1 Temmuz'a kadar ziyarete açık olacak.

Gazze sergisi, saldırılarda yıkılan binanın enkazı önünde

Filistin'in diğer şehirlerindeki sergiler halk pazarlarında düzenlenirken, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki fotoğraf sergisi, İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda yıkılan çok katlı bir binanın enkazı önünde gerçekleştirildi.

Gazze'deki serginin yetkililerinden Şerif Serhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aynı anda Filistin'in 7 şehrinde düzenlenen fotoğraf sergisi, vatanın birliğini ifade ediyor." dedi.

Serhan, serginin amacının, Filistinli gençler arasında bir bağ oluşturmak, Filistin genelinde birlik ve dayanışma içerisinde sanat ve kültür hareketi gerçekleştirmek olduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın