• Altın : 2,813.86
  • BIST 100 : 9,685.49
  • BIST 30 : 10,659.48
  • BTC/USDT : 60,116.00
  • Dolar : 33.95
  • ETH/USDT : 2,419.00
  • Euro : 37.57
ŞİRKET HABERLERİ

Korteks, Techtextil Fuarı'nda yenilikçi tekstil ürünlerini sergiledi

Korteks Genel Müdürü Barış Mert: "Müşteri deneyimine odaklı birçok yenilikçi ürüne imza atarken, hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde grubumuzun sürdürülebilirlik odaklı Akıllı Hayat 2030 stratejisini odağımıza alarak hareket ediyoruz" dedi

  • 24.04.2024
  • Sibel Morrow
  • Ankara
  • Sanayi
news

İSTANBUL (AA) - Zorlu Holding Tekstil Grubu şirketlerinden Korteks, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Techtextil Fuarı'nda yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 23-26 Nisan’da gerçekleştirilen söz konusu fuar, teknik tekstil sektörünün en yeni ürünlerinin ve teknolojilerinin tanıtıldığı bir platform olarak öne çıkıyor.

Korteks, fuar kapsamında hazır giyim için geliştirdiği DRY TOUCH ve geri dönüştürülmüş TAÇ Reborn gibi biyobozunur TAÇ Bioloop ipliklerini sergiledi. Ayrıca, antistatik, kesilmeye dirençli, kızılötesi, hibrit ve UV dirençli özellikler barındıran Ar-Ge merkezinde geliştirilmiş yenilikçi polyester iplikleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Toplamda 2 bin 750 çeşit iplik üretimi gerçekleştiren Korteks'in ürünleri, giyim, halı, döşemelik kumaşlar, nevresim, perde ve otomotiv iç kaplamaları başta olmak üzere dış mekan uygulamalarında da kullanılıyor.

Şirket, Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Polonya, İtalya, İspanya, ABD, Kanada, Mısır, Meksika ve Güney Afrika dahil olmak üzere 50 ülkeye ihracat yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Korteks Genel Müdürü Barış Mert, teknik tekstil sektöründe şirketin liderliğini sürdürdüğünü vurgulayarak, savunma sanayisinden sağlık endüstrisine, otomotivden ev tekstiline kadar geniş bir alanda katma değeri yüksek ürünler sunduklarını belirtti.

Üretim tesislerinin, yüksek kaliteli filament iplikleri üretebilecek şekilde tasarlandığını ifade eden Mert, kullanılan teknolojinin dünya standartlarında olduğunu kaydetti.

Mert, hammaddeden iş süreçlerine, su ve enerji yönetiminden nihai ürüne kadar tüm aşamalarda sürdürülebilirlik anlayışını uygulamaya çalıştıklarını kaydederek, 'Bu teknolojiyi, Ar-Ge ve inovasyon ile birleştirerek müşteri deneyimine odaklı birçok yenilikçi ürüne imza atarken, hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde grubumuzun sürdürülebilirlik odaklı Akıllı Hayat 2030 stratejisini odağımıza alarak hareket ediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Şirketin uzun yıllara dayanan tecrübesi ve teknik tekstil alanındaki uzmanlığı sayesinde sektöre daha fazla yenilik ve değer katmaya devam edeceklerini vurgulayan Mert, 'Bu anlayışla Taç Bioloop, Thermal Touch ve pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile üretilen TAÇ Reborn gibi birçok özellikli ve fonksiyonel ipliği sektördeki müşterilerimize sunabiliyoruz.' ifadelerini kullandı.