Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,206.42
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,038.00
BIST 100
9,058.58
Gündem

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü, 30 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı.

04.11.2016 - Güncelleme : 04.11.2016
Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü, 30 yaralı

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında sabah 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi

Saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır." denildi.

Bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldı

Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü.

Patlamada yaralananların kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamayla ilgili bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Erdoğan'ın olayla ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın